İncelemelerManşetler

Tecno Camon 20 Premier 5G İncelemesi

TECNO CAMON 20 Premier 5G Aksesuarları

Amazon.com.tr’den kılıflar, ekran koruyucuları ve kılıflar için hemen alışveriş yapın!

Tecno, Türkiye akıllı telefon pazarının dikkat çeken oyuncularından biri hâline geldi. Özellikle fiyat-performans oranı yüksek bir telefon arayanlar için bu markanın farklı fiyat noktalarında dikkat çekici seçenekler sunduğunu görüyoruz. Tecno’nun orta ve orta-üst segment modellerini barındıran Camon serisi, en yeni Camon 20 ailesiyle birlikte Türkiye piyasasına geniş kapsamlı bir giriş yaptı. Camon 20 ailesinin içinde, çeşitli fiyat noktalarında dört farklı model var. Bu incelemenin konusu olan Camon 20 Premier 5G ise, adından da anlaşılacağı üzere 5G desteğini sunuyor. Ayrıca tasarım, ekran, kamera ve bu gibi özelliklerle de serinin en üst seviyeli modeli olma ünvanını hak ediyor. Tecno Camon 20 Premier 5G inceleme yazısı ve videosunda, bu yeni Tecno Android telefon modeliyle ilgili bilmeniz gereken önemli detaylar ve yorumlar yer alıyor.

Tecno Camon 20 Premier 5G inceleme: Tasarım

Tecno Camon 20 Premier 5G, düz kenarlı bir tasarımla geliyor. Ön ve arka panel de düz biçimde tasarlanmış. 8.2 milimetre kalınlığa sahip profili, bu telefonun ince hissedilmesi için yeterli oluyor. Telefonun önü sağlam bir camla kaplı. Ekran koruyucu film yapıştırılmış biçimde gelirken kutudan ek bir koruyucu filmin daha çıktığını görüyoruz. Kenarları ve arkası üst sınıf hissini iyi biçimde verecek malzemelerden üretilmiş. Kenar çerçevesinin parmak izine karşı hassas olduğunu söylemekte fayda var. Arka yüz ise deri kaplı. Yumuşak yüzeyi ve diyagonal desenleriyle Tecno Camon 20 Premier 5G’yi gerçekten havalı ve değerli gösterdiğini söylemek gerekiyor. Öte yandan telefonu kullanırken bu deri kaplı yüzey iyi bir tutuş sağlıyor.

tecno camon 20 premier 5g inceleme

Ön tarafta yer alan 6.67 inçlik ekranın etrafını saran çerçeve kalın değil. Alt kenar ile üst kenar hemen hemen aynı kalınlıkta. Yüzde 90’a varan bir ekran gövde oranı var. Bu ince ekran çerçevesi, 8.2 milimetrelik kalınlık değeriyle birleştiği zaman telefonu daha rahat kavramayı sağlıyor. Tek elle kullanırken de ekranın büyük bir kısmına baş parmağınızla erişebilirsiniz. En azından gelen çağrıları yanıtlamak, yeni bir telefon araması yapmak, klavyede mesaj yazmak gibi işleri tek elle rahatça yerine getirebilirsiniz. Ekranın üst kısmında, selfie kameranın yer aldığı bir delik var. Bu kamera deliği küçük tutulmuş. Bu sayede telefonu kullanırken göz tırmalamıyor, tam ekranda video izlerken ya da oyun oynarken içerik alanını fazla işgal etmiyor.

Alt kenarda USB-C portu, mikrofon, hoparlör ve nanoSIM kart tepsisi var. Sol kenar temiz bırakılmış. Sağ kenarda ise ses tuşlarını ve güç düğmesini görüyoruz. Bu tuşların dışa yaptığı çıkıntı iyi, bu sayede el yordamıyla rahatlıkla bulunuyor. Tuş basma mesafesi de iyi tutulmuş, rahat ve kararlı biçimde basılıyor. Konumları da telefonu doğal biçimde tuttuğunuzda, avuç içinde yeniden hareket ettirmenize gerek bıraktırmıyor. Üst kenarda ikinci hoparlörü ve mikrofonu görüyoruz.

tecno camon 20 premier 5g inceleme

Telefonun deri kaplı arka yüzü, bu malzemenin ve desenin sunduğu üst sınıf hissi iyi biçimde tamamlayacak bir kamera modülüne sahip. Bu modülün şekli de arka desenle uyumlu olacak biçimde tasarlanmış. Üç kamera, flaş ve lazer otomatik odak sistemi, çok hoş biçimde yerleştirilmiş. Özellikle flaşın kameralardan birinin etrafına halka biçiminde yerleştirilmesi iyi bir düşünce olmuş. Bu kamera modülü dışa doğru hafif de olsa çıkıntı yaptığı için, telefonu bir yüzey koyduğunuzda oynamaya sebep oluyor.

Tecno Camon 20 Premier 5G inceleme: Ekran ve Ses

Tecno Camon 20 Premier 5G’de 6.67 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip olan bir ekran bulunuyor. Bu ekran AMOLED teknolojisine sahip. Bu teknolojinin varlığının getirdiği birtakım avantajlar var. Öncelikle geniş görüş açıları, farklı koşullarda ekranı rahat biçimde kullanmaya izin veriyor. Örneğin, otomobilde seyir hâlindeyken Google Haritalar’da açık bir navigasyon haritasını, telefon size tam dönük olmasa bile rahatlıkla görebilirsiniz. Diğer yandan AMOLED ekran sayesinde Her Zaman Ekranda özelliğini kullanmak mümkün oluyor. Ekran aktif durumda olmasa bile saati, bildirim simgelerini, göze hoş gelen çeşitli görseller eşliğinde görebilirsiniz. Parlak güneş ışığı altında rahat görüş de, Tecno Camon 20 Premier 5G’nin AMOLED ekran teknolojisine sahip olmasının getirileri arasında bulunuyor.

tecno camon 20 premier 5g inceleme

AMOLED ekranın varlığı, telefona üst sınıf bir hava katarken, 120 Hz yenileme hızı da bunu iyi şekilde destekliyor. Ekran ayarları içinden yenileme oranını ayarlayabilirsiniz. Varsayılan olarak ekrandaki içeriğe göre yenileme oranı otomatik olarak değiştiriliyor. Bununla birlikte 120 Hz, 90 Hz veya 60 Hz gibi sabit seçenekler arasından da tercihte bulunabilirsiniz. Ekran yenileme hızının yüksekliği sayesinde kullanıcı arayüzündeki geçişlerde, web sayfalarındaki kaydırmalarda göze hoş gelen bir akıcılık elde ediliyor. Bunun yanı sıra, PUBG Mobile gibi, yüksek ekran yenileme oranını destekleyen oyunlarda daha gerçekçi ve akıcı bir oyun deneyimi sunuluyor. Bu özelliğin, Tecno Camon 20 Premier 5G’e üst sınıf bir hava kattığını söylemeden geçmeyelim.

6.67 inç ekranda 1080 x 2400 piksel çözünürlük, 395 ppi değerinde bir piksel yoğunluğuna karşılık geliyor. Bu da keskin ve net görüntüler, yazılar, grafikler için yeterli oluyor. 20:9 görüntü oranı, günümüzde akıllı telefonlar için standart hâlini aldı. 16:9 videoları da, sağda ve solda çok kalın olmayan çizgilerle izleyebilirsiniz. Tam ekranda yakınlaştırmada da fazla bir kayıp olmuyor. Ekranın parlaklığı yüksek, öte yandan ortam koşullarına göre yapılan otomatik parlaklık ayarı da çok iyi biçimde çalışıyor. Dışarıda olduğunuz durumlarda daha iyi bir görüş elde etmek için Yüksek Parlaklık Modu’nu da açabilirsiniz. Ekran ayarları içinde Renk stili adında bir bölüm var. Buradan ekranın renk sıcaklığını ayarlayabilirsiniz. Telefonu kullandığımız süre boyunca genellikle Orijinal renk seçeneğini açık tuttuk ve bu da bizim için iyi bir seçim oldu. Parlak renkli ise, çok büyük bir fark yaratmamakla birlikte renklerin tonlarını biraz daha açıyor. Video izliyor veya oyun oynuyorsanız, bunu tercih edebilirsiniz. Ekranın beyaz dengesinin de iyi olduğunu, sıcak ve soğuk arasında iyi bir denge tutturduğunu da söyleyelim. Ekran ayarları içinde Göz Bakımı ile dokunarak kaydırma ve hareket hızını ayarlamayı sağlayan çeşitli seçenekler de bulunuyor.

tecno camon 20 premier 5g inceleme

Tecno Camon 20 Premier 5G’nin büyük, yüksek çözünürlüklü ve parlak ekranında bir şeyler izlemek keyif veriyor. YouTube’da HDR videoları izlemeniz mümkün. Benzer şekilde Amazon Prime Video da HDR içerikleri izleme imkanı sunuyor. Netflix’e baktığımızda ise HDR desteğinin henüz olmadığını gördük. Ancak burada da HD içerikleri izleme imkanına sahipsiniz.

Alt ve üst kenarlarda yer alan birer hoparlör sayesinde Tecno Camon 20 Premier 5G, yüksek şiddette bir ses çıkışı sunuyor. Alt kenardaki hoparlör hafif de olsa daha yüksek seviyede bir çıkış sağlıyor. Buna rağmen yatay biçimde tutup video izlerken elde edilen deneyim iyi. En yüksek ses seviyesinde patlama yok. Baslar çok yüksek seviyede hissedilmiyor, çevresel etkinin ve dolgunluğun da biraz daha yüksek seviyede olması iyi olabilirdi. Her ne olursa olsun, bu ikili hoparlör sistemi, video izlerken veya müzik dinlerken harici bir hoparlöre ihtiyaç bıraktırmayacaktır.

tecno camon 20 premier 5g inceleme

Kulaklık tarafında ise güzel bir haber var. Kutudan bir adet USB-C uçlu kulaklık çıkıyor. Böylelikle kulaklık için ek bir masraf yapmanıza gerek yok. Şık görünümlü bu kulaklık, iyi bir ses çıkışı ve kalitesi sağlıyor. Öte yandan Bluetooth kulaklık tercih etmek isteyenler için de Google’ın Fast Pair protokolünü destekleyen bir kulaklık modelini öneririz. Bu sayede telefonla hızlı şekilde eşleştirme ve aynı Google hesabı altındaki başka cihazlarla da rahat kullanım imkanı olacaktır.

Tecno Camon 20 Premier 5G inceleme: Performans ve Pil

Tecno Camon 20 Premier 5G’de 6 nm tabanlı, sekiz çekirdekli MediaTek MT6893 Dimensity 8050 işlemci yer alıyor. Bu işlemci 1 adet 3.0 GHz Cortex-A78, 3 adet 2.6 GHz Cortex-A78 ve 4 adet 2.0 GHz Cortex-A55 CPU çekirdeği barındırıyor. Bir de Mali-G77 MC9 GPU var. Orta üst segment bir telefon için iyi bir işlemci ve GPU birleşiminin bulunduğunu söyleyebiliriz. 8 GB RAM ve 512 GB dahili hafıza da bu paketi tamamlıyor. microSD kart yuvası yok, ancak bu kadar yüksek kapasite, fotoğraf, video veya diğer dosyalarınız için fazlasıyla yeterli olacaktır.

tecno camon 20 premier 5g inceleme

Bu arada son zamanlarda, özellikle Android telefonlarda sıklıkla gördüğümüz genişletilebilir RAM özelliği bu telefonda da mevcut. Bu özellik, dahili depolama alanından en fazla 8 GB’lık bölümün sanal RAM olarak aktarılmasına izin veriyor. Bu, varsayılan olarak 5 GB olarak ayrılmış ve iyi bir çoklu görev performansı için yeterli oluyor. İsterseniz, 8 GB maksimum değere çıkarabilir, isterseniz tamamen kapatabilirsiniz.

Camon 20 Premier’in sahip olduğu bu donanım paketi günlük işler için beklentileri iyi biçimde karşılıyor. İnternette gezinme, e-posta yazma, mesajlaşma, kamera ile fotoğraf ve video çekme, sosyal medya uygulamalarını kullanma gibi sık yapılan işlerde iyi bir performans var. Bu işlerde ısınma da yüksek değil. Oyun konusunda da beklentileri karşılama konusunda başarılı. PUBG Mobile’ı bile yüksek grafik hızında ve çözünürlükte, akıcı ve hızlı biçimde oynamak mümkün oluyor. Ancak bu oyunu oynamaya başladıktan kısa bir süre sonra, telefonun ısındığını rahatlıkla hissediyorsunuz. Öte yandan kamera ile, 50 megapiksel çözünürlükteki fotoğrafları bile hızlıca çekebilirsiniz.

Camon 20 Premier 5G’yi GeekBench 6 testinden de geçirdik. Tek çekirdek puanında Google Pixel 6 seviyesinde, yani 2021’in amiral gemisi telefonlarıyla benzer sonuçlar alırken, çok çekirdek puanında 2022’nin amiral gemisi Google Pixel telefonlarında yer alan Tensor G2’nin sonuçlarına yaklaşıyor. Zaten yüksek saat hızlarına sahip performans çekirdeklerinden de böyle sonuçlar beklenirdi.

tecno camon 20 premier 5g inceleme

Pil tarafına geldiğimizde, 5000 mAh kapasiteli pil, normal yoğunluklu bir kullanımda 1.5 günü aşan, 2 güne yaklaşan bir kullanım sergiliyor. Yaptığımız video testinde, ekran parlaklığını maksimuma, ses seviyesini ise yüzde 30’a getirdik. Wi-Fi üzerinden aralıksız Netflix videosu izlediğimizde, tek bir şarjla 10-11 saat arası bir izleme süresine ulaşılabileceğini gördük. Bu da Tecno Camon 20 Premier 5G’nin sahiplerini kolay kolay yarı yolda bırakmayacağını bize gösteriyor. Üstelik Tecno’nun sunduğu farklı pil optimizasyonu ve güç tasarrufu araçları da, 5000 mAh kapasiteli pilin sizi, ihtiyaç duyduğunuzda daha uzun süre boyunca desteklemesine imkan tanıyor.

Şarj tarafında 45W hızlı şarj desteği var ve kutudan bu değerde güç çıkışına sahip bir adaptör de çıkıyor. Bu adaptörle pilin yüzde 50’sini yarım saatten az bir sürede şarj etmek mümkün oluyor. 1 ile 1 buçuk saat arasında bir sürede ise pilin tamamı doluyor.

Telefona adını veren 5G desteği, Tecno’nun bu orta üst segment telefonunun şimdiden geleceğe hazır olduğunu bize gösteriyor. 5G henüz Türkiye’de yok, ancak yurt dışına çıktığınızda, edineceğiniz bir hat yardımıyla veya buradaki operatörünüz üzerinden gerekli ayarları yaparak gittiğiniz yerdeki 5G şebekelerinden hizmet alabilirsiniz.

Tecno Camon 20 Premier 5G inceleme: Yazılım ve Güvenlik

Tecno Camon 20 Premier 5G modelinde Android 13 ve onun üzerinde HiOS 13 kullanıcı arayüzü yüklü olarak geliyor. HiOS 13, Tecno’nun çeşitli uygulamalarını, araç takımlarını ve özel duvar kağıtlarını barındırıyor. Ayrıca Ayarlar bölümüne baktığımızda, çeşitli özelliklerin de olduğunu görüyoruz. Buna rağmen saf Android’de gördüğümüze benzer bir sadelik, sezgisellik ve kullanım kolaylığı var.

tecno camon 20 premier 5g inceleme

Sıfır ekran olarak adlandırılan Ana ekranın en son panelinde sık kullanılan uygulamalar, ekran süresi, önemli günler, ipuçları, atılan adım sayısı gibi çeşitli araç takımları var. Bildirim merkezi ve kontrol paneli ise birbirinden ayrılmış. Ekranın sağ üst köşesinden aşağı sürüklediğinizde kontrol paneline erişiyorsunuz. Burada ekran parlaklığı, ses, hızlı ayarlar, kablosuz ağ ayarları kutucuklar içinde gruplandırılmış. Ana ekranda, klasörlerin büyütülmüş görünümleri sayesinde daha düzenli, anlaşılır ve göze hoş görünen uygulama klasörleri oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte, yüklü tüm uygulamaları, en üstte son kullanılan uygulamalarla birlikte özel uygulama çekmecesinde görebilirsiniz.

Ayarlar içine baktığımızda, buranın da düzenli bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte, Tecno’nun HiOS işletim sistemine özel farklı araçlar ve ayarlar da var. Bunlara göz atmanızı tavsiye ederiz. Kişiselleştirme bölümüne girerek farklı temaları deneyebilir, duvar kağıtları, Her zaman ekranda teması, yazı tipleri ve bunun gibi unsurları düzenleyebilirsiniz. Ana ekranın birçok unsurunu da düzenleme, özelleştirme imkanına sahipsiniz. Benzer durum, kilit ekranında gösterilecek çeşitli görseller ve araçlar için de geçerli.

tecno camon 20 premier 5g inceleme

Ekstra özellikler bölümüne de mutlaka göz atmalısınız, burada da ilginç araçlar ve özellikler var. Örneğin, Apple’ın iPhone’larında gördüğümüz Dynamic Island’a benzer Dynamic Port özelliği var. Yüz tanıma, arka planda aktif olan telefon görüşmesi, şarj ve düşük batarya gibi durumlar için ön kameranın etrafında göze hoş görünen ve bilgilendirici animasyonları görüntüleyebilirsiniz. Lightning çoklu pencere özelliği ise, destekleyen uygulamalarda, üç parmağınızı tam ekranda açık olan uygulama üzerinde yukarı doğru sürükleyerek onu küçültmenize izin veriyor. Oyun deneyimini iyileştiren oyun modu, video izleme deneyimini iyileştiren video yardımcısı, WhatsApp, Facebook gibi uygulamaları tek telefonda iki hesapla kullanmaya izin veren İkili uygulama, RAM’de boş alan açan Bellek Artırma gibi özellikleri bu Ekstra özellikler bölümü altında görebilirsiniz.

Öte yandan Ana ekranda veya herhangi bir uygulamadayken parmağınızı ekranın sağ veya sol kenarından ortaya doğru sürükleyip bekleterek kenar çubuğuna erişebilirsiniz. Burada ekran görüntüsü, ekran kaydı, sık kullanılan uygulamalar ve ses kontrol çubuğu düzenli bir şekilde gösteriliyor. Bu panel sayesinde aynı anda birden fazla uygulamayı açabilir, Tecno Camon 20 Premier 5G’nin büyük ekranından daha iyi bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Tecno Camon 20 Premier 5G inceleme: Kamera

Kamera tarafında Tecno Camon 20 Premier 5G’nin ilginç bir kamera kombinasyonu var. Ana kamera 50 megapiksel, f/1.8 diyafram, faz algılamalı otomatik odak, sensör kaydırmalı optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. Ultra geniş kamera ise ilginç biçimde 108 megapiksel çözünürlüğe sahip. f/2.2 diyafram ve 115 derece görüş açısı, bu kameranın diğer özellikleri arasında bulunuyor. Bir de 2 megapiksel, f/2.4 derinlik kamerası var. Önde ise 32 megapiksel, f/2.5 diyafram özellikli bir selfie kamerası mevcut.

tecno camon 20 premier 5g inceleme

Camon 20 Premier’in Kamera uygulaması kolay anlaşılan, öğrenmesi fazla uzun zaman almayan bir düzene sahip. Epey fazla miktarda kontrol olsa da, neyin nerede olduğunu kısa sürede öğrenebilirsiniz. Ekranın bir kenarında Video, AI CAM, Süper Gece, Portre gibi çekim modları var. Gökyüzü Mağazası, Süper makro gibi daha fazla çekim modu da menüye gizlenmiş. Modların hemen yanında ise yakınlaştırma veya ultra geniş açı kontrolleri var. Çekim tuşu ve kamera değiştirme kontrollerinin yanına Google Lens kısayolu da eklenmiş. Diğer tarafta ise flaş, filtreler, AI ve 50 megapiksel kontrolleri var.

Tecno Camon 20 Premier 5G ile çekilen fotoğraflar sizi genel olarak fazlasıyla memnun edecek gibi görünüyor. Genellikle yapay zekâ ayarı açıkken fotoğraflar çektik. Bu mod açıkken Camon 20 Premier 5G’nin sahneyi isabetli bir şekilde tanıması fazla zaman almıyor. Bu şekilde çektiğimiz fotoğraflardaki zengin tonlar gerçekten etkileyici görünüyor. Bununla birlikte fotoğraflarda biraz sıcak tarafa doğru kayıldığı da görülüyor. 108 megapiksel ultra geniş kameranın da farklı ışık koşullarında sergilediği performansı beğendik. Renk ve parlaklıkta tutarlılık konusunda da bu iki kamera iyi sonuçlar gösteriyor. 50 megapiksel çözünürlük, ana kamera ile 2 kat yakınlaştırmanın kaliteden ödün verilmeden yapılmasını sağlıyor.

Yakın çekimlerde ana kameranın sergilediği netlik performansı iyi, renklerin canlılığını da beğendik. Süper makro modu, 10 santimetre yakına yaklaşarak netleme yapmanızı sağlıyor. Üstelik yüksek çözünürlükte çekim imkanı da sunuyor. Portre fotoğraflar da gayet başarılı. 2 megapiksel derinlik sensörü, ön plandaki süje ile arka planı başarılı biçimde ayırıyor. Işığın çok fazla olmadığı ortamlarda bile iyi sonuçlar elde ediliyor.

Gece çekimlerinde de düşük gürültü etkisi dikkat çekici. Süper Gece modu ise parlak ve etkileyici gece manzara fotoğrafları çekmenize izin veriyor. Öte yandan düşük ışıkta yaptığımız çekimlerde, sensör kaydırmalı optik görüntüleme sistemi sayesinde bulanıklık düşük seviyede kalıyor. Bir de Gökyüzü Mağazası adında özel bir çekim modu var. Bu mod, gökyüzünün belirgin durumda olduğu manzara fotoğraflarında gökyüzünü farklı hâllere sokmaya imkan sağlıyor. Bu tarz bir fotoğraf çektiğinizde, yapay zekâ yardımıyla Gökyüzü Mağazası otomatik olarak açılıyor. Bulutlu bir gökyüzünü masmavi bir gökyüzüne başarıyla çevirdik. Bunun dışında kuzey ışıkları, meteor yağmuru ve bunun gibi etkileyici görüntülerle süslenmiş manzara fotoğrafları da oluşturabilirsiniz.

Ön tarafta yer alan 32 megapiksel kamera da başarılı sonuçlar sergiliyor. Geniş görüş açısı da aynı anda birkaç kişinin selfie fotoğraflarını düzgün biçimde çekmeye izin veriyor. Bu kamera da düşük ışıkta memnun edici bir performans sergiliyor. Yapay zekâ desteğini burada da kullanmak mümkün. Selfie kamera, video tarafında ise en fazla 2K/30fps kayıt yapmaya izin veriyor. Ön kameranın görüntü sabitleme performansı ise ortalamanın üstüne pek geçmiyor.

Video tarafında da Tecno Camon 20 Premier 5G’nin ortalamanın üstünde bir performans sergilediğini görüyoruz. Ana kamera ile 4K/30fps’ye kadar farklı çözünürlüklerde ve kare hızlarında video çekebilirsiniz. HDR video ve stabil video modları ise 1080p çözünürlükte kayda izin veriyor. 4K video kaydı, optik görüntü sabitlemenin yardımıyla durağan, video kamera tadında çekimlere izin veriyor. Benzer durum stabil video modu açıkken de geçerli. Hatta o mod açık hâldeyken yürüyüp yaptığımız çekimlerdeki durağanlık gerçekten etkileyici görünüyor. Ses kayıt kalitesi de iyi. Özel günlerde bu kamerayı rahatlıkla ve yüksek verimlilikle kullanabilirsiniz.

Tecno Camon 20 Premier 5G inceleme: Sonuç

  • tecno camon 20 premier 5g inceleme
  • tecno camon 20 premier 5g inceleme
  • tecno camon 20 premier 5g inceleme
  • tecno camon 20 premier 5g inceleme
  • tecno camon 20 premier 5g inceleme
  • tecno camon 20 premier 5g inceleme
  • tecno camon 20 premier 5g inceleme
  • tecno camon 20 premier 5g inceleme
  • tecno camon 20 premier 5g
  • tecno camon 20 premier 5g inceleme
  • tecno camon 20 premier 5g inceleme
  • tecno camon 20 premier 5g inceleme

Tecno Camon 20 Premier 5G, şık tasarımı kaliteli ve geniş bir ekranla buluşturuyor. Her bir renk seçeneğinin kendine has bir çekici tarafı var. Bizim elimizdeki siyah renkli modelin deri ve poligonal tasarımı fark yaratırken Mr. Doodle Edition’ın da eğlenceli bir tarafı var. AMOLED ekranı yüksek parlaklık, canlı renkler ve derin siyahlarla farklı kullanım koşulları için beklentileri karşılıyor. MediaTek Dimensity 8050 işlemcinin başrolde olduğu donanım paketi, günlük işler için yeterli olurken, fotoğraf düzenleme veya sosyal medya için video yapımı gibi işlerde de ihtiyaçlara iyi biçimde yanıt verecektir.

5000 mAh kapasiteli piliyle iki güne yaklaşan bir çalışma süresi sunan bu telefonun 45W hızlı şarj desteği de prize bağlı kaldığınız süreyi azaltıyor. Yazılım tarafında Tecno’nun sunduğu Video Yardımcısı, Kenar Çubuğu ve benzeri araçlar, Android deneyiminin üzerine getirilen ek avantajlar oluyor. Öte yandan büyütülmüş uygulama klasörleri gibi arayüz unsurları da özellikle Ana ekranı daha verimli kullanmanızı sağlar.

Kameralarıyla da Tecno Camon 20 Premier 5G, fiyat seviyesinde güçlü bir telefon olarak dikkat çekmeyi başarıyor. Aynı fiyat aralığındaki telefonlara göre gerçekten de iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Özel günlerinizde fotoğraf veya video çekimleri için bu telefonu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER