Teknoloji

TCL markalı Android TV modelleri Türkiye’de satışa çıktı

TCL markalı Android TV modelleri Türkiye'de satışa çıktı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TCL akıllı telefonlarının ve bu şirketin ürettiği diğer birçok ürünün Türkiye’deki dağıtıcısı olan Bilkom, şimdi de TCL TV’lerinin dağıtımını gerçekleştirecek. Dünyanın ikinci en büyük TV üreticisi olarak nitelendirilen TCL, daha önce açıklandığı üzere şimdi akıllı TV’leriyle ülkemize giriyor. Üretimi de Türkiye’de gerçekleştirilen ilk televizyonlar, Vatan ve MediaMarkt mağazalarının yanı sıra Hepsiburada, Trendyol, GittiGidiyor ve n11 gibi e-ticaret platformlarında satışa sunuldu.

TCL TV’leri Türkiye’de – GittiGidiyor’da İncele ve Satın Al

SATIN AL

Bilkom, TCL televizyonlarıyla birlikte ilk kez bir kategoride üretici ve dağıtıcı kimliğiyle faaliyet gösterecek. Pazara ilk olarak P8M serisi 126 ve 139 cm ekran 4K UHD Android TV’ler sunulurken, çok yakında ürün ailesine C715 serisi 139 cm ekran QLED teknolojili Android TV modelleri de bunların arasına katılacak.

Kalite-fiyat-teknoloji üçgeninde kendini kanıtlaması nedeniyle girdiği tüm pazarlarda hızlı bir şekilde zirveye çıktığı belirtilen TCL televizyonlarının, hem Android işletim sistemi hem de büyük ekran sunmasının, bunun yanı sıra avantajlı fiyatlarının geniş bir hedef kitlesine ulaşmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

Bilkom’un belirttiğine göre TCL TV’ler, AI-IN teknolojisiyle yapay zeka kullanarak ses ve görüntüyü en iyi hale getiriyor, böylelikle TV izleme deneyimini de en üst noktaya taşıyor. TCL, QLED görüntü teknolojisi sayesinde yüksek renk doğruluğuna ulaşırken, canlı renkler, dinamik kontrast ve geniş görüntü açılarıyla ev eğlencesinin merkezi olmayı hedefliyor.

Bilkom-TCL iş birliğinin detaylarını paylaşmak üzere düzenlenen dijital basın toplantısında konuşan Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya, bilişim sektöründe 36 yıldır faaliyet gösteren bir şirket olduklarını belirterek, “Teknolojinin olduğu her yerde Bilkom olarak varız. En iyi markaları, en yeni teknolojileri Türkiye ile buluşturmaya gayret ediyoruz. Bir süredir akıllı evin merkezi olacağı öngörüsüyle televizyon kategorisinde de olmak istiyorduk. Son 3 yıldır telefon, tablet ve giyilebilir ürünlerde başarılı bir iş birliği yürüttüğümüz TCL Grubu ile televizyon kategorisine de güçlerimizi birleştirmeye karar verdik.” dedi.

Ballıkaya, Bilkom’un ilk kez bir kategoride üretici-dağıtıcı kimliğiyle faaliyet göstereceğini ifade etti. “Türkiye?deki teknoloji takipçilerine, TCL’nin ileri teknoloji ürünü TV?lerini, uygun maliyet ve kaliteli tüketici deneyimi ile sunmak istiyoruz.”

TCL’in 2019 yılında, 32 milyon adet TV satarak dünyanın en büyük ikinci televizyon üreticisi olduğu kaydedildi. Ayrıca bazı önemli pazarlarda; örneğin Avustralya’da birinci, ABD’de ikinci, Fransa ve Kanada’da üçüncü sırada yer aldığı da vurgulandı. Bu arada TCL, 2020’nin ilk yarısında küresel pazarda ulaştığı yüzde 12,7 payla en büyük ikinci TV üreticisi konumunu da muhafaza etti.

TCL TV’leri Türkiye’de – GittiGidiyor’da İncele ve Satın Al

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER