Teknoloji

TCL yeni cihazlarıyla akıllı ev pazarındaki iddiasını gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

TCL, akıllı telefon pazarındaki iddiasını başka alanlarda gösterme konusunda da oldukça iddialı görünüyor. Akıllı ev cihazları da söz konusu alanlar arasında yer alıyor. TCL, kapsamını epey geniş tuttuğu akıllı ev cihazları grubunun yeni üyelerini gözler önüne çıkardı.

TCL, söz konusu yeni ürünlerle bazı ürün kategorilerine de merhaba demiş oluyor. Şirket 5G yönlendirici ve kablosuz kulaklık pazarlarındaki rekabete yeni ürünleriyle katılıyor. TCL’in küresel satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdürü ve başkan yardımcısı Aaron Zhang, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Dünyada tamamen entegre bir ekosisteme sahip sayılı şirketlerden biri olduğumuz için çok mutluyuz ve müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu ürünlerle yelpazemizi genişletmeye devam ediyoruz. TCL markası altında 5G ve bağlantılı cihazların yanı sıra önümüzdeki yıllarda da ev ve aile yaşantısıyla uyumlu olacak cihazlarla ekosistemimizi genişleteceğiz.”

TCL’in yeni ürünlerinden biri olan LINKHUB 5G CPE yönlendirici, evde ve iş yerinde yeni nesil ağ hızına kolaylıkla ulaşılmasını vadediyor. Kapsama alanını belirgin biçimde genişletebilen LINKHUB 5G CPE, 4X4 MU-MIMO teknolojisini ve çift bant Wi-Fi’ı da destekliyor.

TCL LINKHUB 5G CPE, Qualcomm Snapdragon X55 5G modem yongasına sahip. 2.8 Gbps’ye kadar 5G bağlantısını destekleyen cihaz, Wi-Fi 6’nın varlığı sayesinde 3,6 Gbps hız seviyesini görmeyi mümkün kılıyor. 3,6 Gbps bağlantı hızıyla 1 GB büyüklüğündeki HD bir video dosyası 3 saniye içinde indirilebiliyor. Bu hız, 4G LTE’nin yaklaşık 10 katı hız sunmaya yeten bant genişliği anlamına geliyor.

tcl akıllı ev cihazları
TCL LINKHUB 5G CPE

TCL’in yeni yönlendiricisi, çok katlı evlerde ve büyük alanlarda hiçbir yerde kopmayan ultra hızlı Wi-Fi bağlantısını ulaştırmak için mesh yönlendirici sisteminin kolay bir şekilde bağlanmasını sağlayan Easy Mesh özelliğine de sahip. Hem Bluetooth’un hem de ZigBee’nin desteklenmesi ise kurulum süreçlerini ciddi anlamda kolaylaştırıyor.

TCL LINKHUB 5G CPE Avrupa, Amerika, Çin, Asya ve Pasifik, Orta Doğu ve Afrika’da 2020’nin üçüncü çeyreği itibarıyla satışa sunulacak.

TCL akıllı ev cihazları grubuna iki kablosuz kulaklık ekliyor

TCL’in yeni akıllı ev cihazları arasında iki de kablosuz kulaklık bulunuyor. Bu kulaklıklar SOCL500TWS ve ACTV500TWS adını taşıyor. SOCL500TWS, üst sınıf ve temiz ses kalitesini zengin bas ile sunmak için 5.8mm hoparlör sürücüsüyle, ACTV500TWS de 6mm hoparlör sürücüsüyle birlikte geliyor. TCL her iki kulaklığın tasarımında da iç kulaktan destek alarak rahatlık sağlamaya özellikle dikkat edildiğinin altını çiziyor. ACTV500TWS içindeki Comply Foam Tips ile ekstra bir rahatlık vadediyor.

SOCL500TWS, suya dayanıklı kasası ve mikrofon ızgarasıyla IPX4 sertifikasına sahip. Tamamen suya dayanıklı olan ACTV500TWS ise IPX7 sertifikası taşıyor.

TCL SOCL500TWS

SOCL500TWS, 6,5 saat kesintisiz oynatma ve kılıftan da 19,5 saatlik ek şarjla 26 saate varan oynatma süresi sunuyor. ACTV500TWS ise 6,5 saat kesintisiz oynatma ve kılıftan 26,5 saat ek şarj süresiyle 33 saate varan oynatma süresi sunuyor. ACTV500TWS’de 15 dakikalık şarjla 1 saatlik oynatma süresi sunan hızlı şarj imkanı gibi kablosuz şarj özelliği bulunuyor.

SOCL500TWS için Hayalet Siyahı, ACTV500TWS içinse Bakır Tozu renk seçenekleri sunuluyor. Kulaklıklar sırasıyla 99 ve 129 avroluk fiyatlarıyla 2020’nin ikinci çeyreği içinde piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER