Manşetler

Video: TCL 10L Kutusundan Çıkıyor

Video: TCL 10L Kutusundan Çıkıyor

Geçen yıl TCL Plex ile kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefonunu çıkaran TCL Communications, bu yıl ise TCL 10 serisi cihazlarla tüketicilerin karşısına çıkıyor. Geçtiğimiz nisan ayının başında TCL 10L de duyurusu gerçekleştirilen Android telefonlardan bir tanesiydi. Bu giriş-orta segment Android telefonu Türkiye’de de satışa sunuluyor. TCL 10L’yi kutusundan çıkarıyor, kutu içeriği ve diğer detaylara bakıyoruz.

Çok gösterişli olmayan bir kutuda gelen TCL 10L’nin Türkiye’de Bilkom tarafından dağıtıldığını ve garantisinin sunulduğunu belirtelim. Kutunun kapağını kaldırdığımızda öncelikle üstünde SIM kart iğnesinin, içindeyse şeffaf kılıfın bulunduğu bir zarf bizi karşılıyor. Sonra da telefonu görüyoruz. Ayrıca şarj adaptörü ve USB-A – USB-C kablo da diğer kutu içerikleri arasında yer alıyor. Kulaklık bekleyenler için kötü haber; çünkü kutudan kulaklık çıkmıyor. Ancak 3.5mm kulaklık jakı taşıdığı için istediğiniz kulaklığı kullanmakta özgürsünüz.

TCL 10L’nin tasarımı geçen yıl gördüğümüz TCL Plex’inkine benziyor. Her iki telefonda da 6.53 inç IPS LCD ekran var ve sol üst köşede selfie kamera deliği mevcut. 10L’nin ekranı da Full HD+ çözünürlüğe sahip ve TCL’in NXTVISION adını verdiği görüntü teknolojisini barındırıyor. İlk kurulumun son adımlarında bu teknolojinin ne gibi bir fark yarattığı gösteriliyor. Renkler biraz daha canlı hâle getiriliyor, parlaklık da artıyor. Ayrıca SDR görüntüleri HDR’ye dönüştürme de NXTVISION’ın sundukları arasında yer alıyor. Ekran ayarları içinde gerekli kontrolleri yapabilirsiniz.

Arkada dört tane kamera bulunuyor. 48 megapiksel ana kameranın başını çektiği grupta, TCL Plex’tan farklı olarak dört kamera görüyoruz. Dört kamera yatay eksende sıralanıyor ve hemen altta da parmak izi okuyucusu var. Arka yüz tasarımı da Plex modelininkiyle aynı.

Anlayacağınız, karşımızda TCL Plex ile aynı tasarıma ve kullanım hissine sahip bir telefon var. İçerideki işlemci ise biraz daha aşağı seviyede, ancak Snapdragon 665 de kağıt üstünde günlük işleri rahatlıkla yerine getirebilir gibi görünüyor. 6 GB RAM de iyi bir çoklu görev performansına katkıda bulunacaktır. 4000 mAh kapasiteli pil de mevcut. Performans ve pille ilgili detaylar için incelememizi beklemeniz gerekiyor. Aynı durum arkadaki dörtlü kamera ve öndeki selfie kamerası için de geçerli.

[table id=32 /]

TCL 10L’de Android 10 yüklü geliyor. Aynı zamanda TCL UI kullanıcı arayüzü var. Daha önce TCL Plex inceleme yazısında bu kullanıcı arayüzünün ne gibi bir deneyim sunduğundan bahsetmiştik. Android 10 ile gelen özelliklerin dışında çok büyük bir fark bulunmuyor. Kurulum esnasında sadece ana ekranlı bir düzen ya da kategorilendirilmiş uygulama çekmeceli bir düzen arasında tercih yapabilirsiniz.

Çok yakında detaylı bir TCL 10L incelemesi yayında olacak. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER