Teknoloji

TCL 10 Pro Türkiye’de satışa sunuldu

tcl 10 pro

TCL 10 Pro, 2020’nin ilk günlerinde tanıtılmıştı. Akıllı telefona dair detayların MWC 2020’de açıklanması planlansa da, MWC 2020’nin iptali nedeniyle detaylar ayrı bir çevrimiçi etkinlikte paylaşılmıştı. Bu etkinlikte anlatılan cihazlardan biri olan TCL 10L, mayıs ayında Türkiye’de piyasaya çıkmıştı. TCL’in ilk kavisli AMOLED ekranlı telefonu olan 10 Pro da sonunda Türkiye’de de satışa sunuldu.

TCL 10 Pro’nun kavisli AMOLED ekranı 6.47 inç büyüklüğünde. Full HD+ çözünürlüklü bu ekran, TCL’in NXTVISION adını taşıyan görüntü teknolojisiyle destekleniyor. Bu ekran, TCL 10 Pro’nun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor.

TCL 10 Pro’nun arkasında dörtlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu kamera sistemi iki LED flaşla destekleniyor. Dörtlü kamera sisteminde ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor. Telefonun ekranındaki çentikte bulunan ön kameranın çözünürlüğü ise 24 megapiksel.

TCL 10 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 675 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Kullanıcılara ihtiyaç duydukları enerjiyi ise 4500 mAh kapasiteli pil sağlıyor.

TCL 10 Pro Türkiye fiyatı ne kadar?

TCL’in diğer akıllı telefonlarında da bulunan özel Google Asistan tuşu, TCL 10 Pro’da da mevcut. Yine diğer TCL markalı telefonlardan aşina olduğumuz Super Bluetooth özelliği de TCL 10 Pro’da bulunuyor.

TCL 10 Pro için gri ve yeşil olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Akıllı telefon Türkiye’de 4 bin 499 TL karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER