Ulaşım

Tam otonom sürüş özellikli Apple Car için 2025 tahminleri

apple chatgpt

Apple, uzun süredir geliştirilmekte olan elektrikli arabası için hedeflerini daha belirgin hâle getiriyor olabilir. Bloomberg‘in kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, Apple artık dikkatini yalnızca yarı otonom özelliklere sahip daha geleneksel bir araca değil, tamamen kendi kendine giden bir araca kaydırdı. İçeriden kaynaklar, yeni proje lideri Kevin Lynch‘in ilk modelin kendi kendini hareket eden bir model olmasını istediğini öne sürüyor.

Şirketin planlarına erişmek için çalışmalarını hızlandırdığı söyleniyor. Yakın zamana kadar, Apple’ın beş ila yedi yıl içinde bir lansmanı hedeflediği söylenirken, kaynaklar şimdi 2025’i veya sadece dört yıl sonrasını hedeflediğini öne sürülüyor. Bununla birlikte planın esnek olduğuna inanılıyor ve Apple’ın tam otonom sistemini zamanında tamamlaması etrafında dönüyor. Apple, geliştirmekte olduğu iddia edilen otomobilin işlemcisindeki temel işin çoğunu bitirdiği de konuşuluyor.

Ayrıca içerideki kaynaklar Apple’ın yolcular için salon benzeri koltuklar, ortada dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi, direksiyon veya pedalların olmadığı “ideal” bir iç mekana sahip bir otomobil tasarladığını öne sürüyor. Kaynaklar, acil durumda sürücünün kontrolü devralma modunun bulunup bulunmamasının tartışıldığını da ekliyor.

Apple söylentilerle ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Yeni önceliklerin belirlenmesi, ayrılan yöneticiler ve ürkek iş ortakları da dahil olmak üzere, pek de planlandığı gibi ilerlemediği düşünülen projeye yardımcı olabilir. Şirket, VW gibi, aynı zamanlarda tam veya tama yakın otonomluk sunmayı planlayan yerleşik otomobil üreticileriyle boy ölçüşebilir veya onları yenebilir. Bununla birlikte, tam otonom sürüşün, tahmin edilmesi zor trafik ve kar gibi hava sorunları gibi birçok zorluğu da vardır. Apple’ın kendi markasını taşıyan otomobilini geciktirmesi veya en azından belirli koşullarda sürücülerden devralmasını istemesi şaşırtıcı olmaz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER