Teknoloji

Synaptics cam altına yerleştirilen bir parmak izi tarayıcısı geliştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

synaptics fs9100Synaptics, 1 mm. kalınlığındaki ekranların altına yerleştirilebilecek yeni optik parmak izi tarayıcısını duyurdu. Bu tarayıcı, akıllı telefon ve tabletlerin tasarımında yeni kapıların açılabileceği anlamına geliyor.

Synaptics FS9100 adını taşıyan parmak izi tarayıcısı, konvansiyonel parmak izi tarayıcılarının karşılaştığı mevcut sorunlardan bazıları için çözüm vadediyor. FS9100 sayesinde parmak izi tarayıcıları için ayrı bir buton oluşturma ihtiyacı ortadan kalkıyor. Buna ek olarak, yeni tarayıcının ıslak parmak izlerini algılama konusunda da daha iyi bir performans sergileyeceği belirtiliyor.

Synaptics, suya ve çizilmelere karşı dayanıklı cam panel tarafından korunması sayesinde FS9100’ün eski versiyonlara kıyasla daha uzun ömürlü olacağına da dikkat çekti.

Synaptics FS9100 için test süreci 2017’de başlayacak

Synaptics FS9100’ün testlerinin 2017’nin ilk günleri içinde başlaması öngörülüyor. Sensörün geniş ölçekli üretimi için de 2017 işaret ediliyor. Hangi cihazların bu sensörü taşıyacağı konusunda ise şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak Samsung’un ürünlerinde Synaptics’in parmak izi sensörlerini kullandığı biliniyor. Güney Koreli şirketin yeni amiral gemisi Galaxy S8’in ön yüzünün tamamen ekran kaplı olabileceği söyleniyor. Dolayısıyla S8’in FS9100 ile birlikte gelmesi pek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER