Teknoloji

Microsoft Surface Pro 5 ile ilgili ilk detaylar ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
surface pro 5
Surface Pro 4

Microsoft’un Surface Book 2’siyle ilgili dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyordu, ancak şimdiye kadar Surface Pro 5 ile ilgili çok az bilgi ortaya çıkmıştı. Paul Thurrott sayesinde Surface Pro 5’in Surface’e özel güç konnektörüyle birlikte geleceğini öğrenmiş olduk. Ayrıca Microsoft’un gelecek nesil dizüstü bilgisayar / tablet hibridi Intel’in en yeni Kaby Lake işlemcilerine geçiş yapacak.

Thurrott, Surface 5 Pro ile dramatik değişiklikler olmayacağını söylüyor. Bu demek oluyor ki, beklenen cihaz sadece yükseltilmiş donanım bileşenlerine sahip olan ve basit tasarım değişikliklerine sahip bir model olacak.

Surface güç konnektörünü barındıracak olması, Microsoft’un Surface Pro 5’te DisplayPort’tan USB-C bağlantısına geçiş yapmayacağı anlamına gelmiyor. Microsoft daha önce Surface Pro 3 güç adaptörlerinin, yerleştirme istasyonlarının ve Type Cover’ların Surface Pro 4 ile de uyumlu olacağını söylemişti. Bu nedenle şirketin Surface güç konnektörünü tutacağını görmek fazla şaşırtıcı olmayacaktır.

Ancak USB-C’nin olmayacak olması sürpriz olur, çünkü birçok Windows PC üreticisi üst sınıf dizüstü bilgisayarlarında yeni porta yer veriyor.

Thurrott, Surface Pro 5 ile ilgili olarak bundan başka detay paylaşmıyor. Ancak resmi duyurunun yapılması için fazla beklemeyebiliriz. Microsoft’un önümüzdeki haftalarda özel bir Surface donanım etkinliği düzenlemesi bekleniyor. Yazılım devi henüz planlarını açıklamadı, ancak ZDNet daha önce geçtiği bir haberde etkinlikte Surface Book 2’nin yer almayacağını öne sürmüştü.

İLGİLİ HABERLER