Teknoloji

Surface Laptop’un içini açması zor, yeniden birleştirmesi neredeyse imkansız

Microsoft’un Windows 10 S ile çalışan dizüstü bilgisayarı Surface Laptop yurt dışında satışa sunuldu. Güç, taşınabilirlik ve tasarım açısından doğru bir dengeyi yakalamış olan bu dizüstü bilgisayarın söküldükten sonra yeniden eskisi gibi bir araya getirilmesinin neredeyse imkansız olduğunu da iFixit sayesinde öğreniyoruz.

Kasayı bir arada tutan herhangi bir vida parçası görünmüyor. Bu nedenle teknisyenlerin Alcantara kumaştan yapılmış plakayı zorlayıp gövdeden ayırmaları gerekiyor. Bunu kumaşı yırtmadan yapmanın da çok zor olduğu belirtiliyor. Altta yer alan iç bileşenleri ayırmak da epey zor görünüyor; klavye tutkal ile yapıştırılmış, anakart ise bir dizi termal ped ile kaplanmış. Ayrıca ekip, diğer birkaç bileşen yerinden çıkarılamadan pilin bağlantısının da sökülemediğini, pile ulaştıklarında ise onunda doğrudan kasaya yapıştırıldığını söylüyor.

Microsoft’un Surface bilgisayarları, söz konusu tamir edilebilirlik olduğunda hiçbir zaman çok iyi puanlar alamamıştır. Bu durum birkaç yıl önce çıkan ve iFixit’ten sadece 10 üzerinden 1 puan alan Surface Book’ta da geçerliydi. Sitenin belirttiğine göre, bu dizüstü bilgisayar içi açıldığında yeniden kolaylıkla birleştirilecek şekilde tasarlanmamış. Dolayısıyla kullanıcılar CPU, RAM ve depolama birimi gibi bileşenleri, anakarta lehimlendiği için yükseltme imkanına da sahip değiller.

Sonuç olarak Surface Laptop’un içinde epey yapıştırıcı kullanılmış. Bu ürün son kullanıcılar tarafından kolaylıkla yükseltilebilir nitelik taşımıyor. Eğer içini açmak isterseniz, bunu hasar vermeden becermeniz çok zor görünüyor.

İLGİLİ HABERLER