Teknoloji

Surface Go 3 yeni Intel işlemcilerle geliyor

surface go 3

Surface Go 2, satıldığı ülkelerde “en iyi uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarlar” arasında sayılıyor. Microsoft bu çizgiyi yeni dizüstü bilgisayarı Surface Go 3 ile sürdürmeyi amaçlıyor.

Yeni dizüstü bilgisayar tasarım bakımından Surface Go 2’yle tamamen aynı görünüyor. İki dizüstü bilgisayarda da aynı 10.5 inç ekran mevcut. 1920 x 1080 piksel ekran çözünürlüğü değişmiyor. Kameralar, hoparlörler ve girişler konusunda da bir değişiklik söz konusu değil.

Yeni Intel işlemciler Surface Go 3’ü selefinden ayıran en önemli unsurlar gibi görünüyor. Surface Go 3’te Intel Pentium Gold 6500Y veya Core i3-10100Y işlemcilerden biri tercih edilebiliyor. Surface Go 2’de ise işlemci seçenekleri Gold 4425Y veya Core m3’tü. Microsoft’tan verilen bilgiye göre, işlemci değişikliği sayesinde Surface Go 3’te yüzde 60’lık bir hız artışı sağlanıyor.

Windows 11 ile çalışan dizüstü bilgisayarda Windows Hello desteği de mevcut. Ticari versiyonlar ise Windows 10 Pro veya Windows 11 Pro ile gelecek. Go 3’te Microsoft Pen Protocol desteği sunulsa da, dizüstü bilgisayarın kutusundan kalem çıkmıyor. LTE desteği opsiyonel olan dizüstü bilgisayarın tek şarjla tüm gün çalışabileceği belirtiliyor.

Surface Go 3,399.99 dolardan başlayan yurt dışı fiyatlarıyla satılacak. Dizüstü bilgisayar, Microsoft Store’da ön satışa sunuldu. LTE modellerin satışı ise henüz başlamadı.

İLGİLİ HABERLER