Teknoloji

Sunny SeeTalk ile konuşmacılar için yepyeni bir teknoloji ve kolaylık

Türkiye’nin bilinen elektronik cihaz üreticilerinden olan Sunny, topluluk önünde yapılan konuşmaları daha etkileyici hale getirmek amacıyla, mikrofon ve prompter cihazlarını bir araya getiren SeeTalk isimli yeni ürününü duyurdu. Kâğıt israfını tümüyle ortadan kaldırdığı belirtilen bu yeni ürün, böylelikle çevre dostu bir yaklaşım da sunuyor.

Sunny Elektronik Pazarlama ve Ürün Kategori Direktörü Arif Yıldırım, SeeTalk’un yaklaşık iki yıllık yoğun Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirildiğini, kullanım ve pazar testlerini başarıyla tamamladığını kaydetti. “Herkes topluluk önünde etkili ve akıcı konuşmalar yapabilsin, iyi fikirler kalabalıklar tarafından anlaşılsın diye SeeTalk’u yaptık. SeeTalk, prompter ve profesyonel mikrofonu, üstün bir teknoloji ve şık bir tasarımla bir araya getirdi.”

Sunny SeeTalk özellikleri

SeeTalk, 5 inç dokunmatik yüksek çözünürlüklü LED ekranı, profesyonel senkron çift mikrofonu, kullanıcı dostu Android arayüzü barındırıyor. Şirketin belirttiğine göre SeeTalk, topluluk önünde konuşma yaparken, konuşma metnine hakimiyeti artırmayı, rahat ve akıcı konuşma yapmayı sağlıyor. Ürünün ekranı yüksek kontrast oranına sahip. Yazının boyutu, rengi, arka planı göz konforuna göre ayarlanabiliyor. Ayrıca, SeeTalk’un kullanışlı ve şık bir kumandası bulunuyor. Bu kumandayla, okuma hızı ayarlanabilir, mikrofon kapatıp açılabiliyor. Konuşma metninin içerisinde ve sayfalar arasında dolaşılabiliyor. Konuşmaya ara verildiğinde SeeTalk uyku moduna da alınabiliyor. 6,5 saatlik kullanım sağlıyor, microUSB portu üzerinden bilgisayara bağlanabiliyor.

SeeTalk, sesi çok az ya da hiç kaybetmeden 1 metre çapındaki mesafesinden alabiliyor. Uğultu ve cızırtıları önleyerek temiz, anlaşılabilir bir konuşma yapılmasını sağlıyor. Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı özelliklerine de. Sunny, bu cihazın ibadet yerlerinde vaaz ve kürsü konuşmaları, konferans, seminer gibi etkinlik konuşmaları, performans sanatları, stand-up, talk show ve Youtube yapımcıları için kullanılabilir olduğunu belirtiyor. Aslında ürünü tasarlarken YouTube yapımcıları düşünülmemiş, ancak bu kitle de büyük ilgi göstermiş.

Yıldırım, ürünün pazar testlerinin yüzde 100 başarıyla tamamlandığını belirterek, “Gerçek hayatta ilk kullanımlarından biri olarak, Ayasofya Camii ibadete tekrar açıldığında Diyanet İşleri Başkanımız açılış konuşmasını SeeTalk ile yaptı. SeeTalk’un kullanıldığı camilerde, cemaatin SeeTalk öncesi ve sonrası sohbetin kalitesiyle ilgili deneyimlerini ölçtük. Araştırmaya katılanların yüzde 92’si SeeTalk ile yapılan konuşmaların daha kaliteli ve anlaşılır olduğunu söyledi.” diye konuştu.

SeeTalk, şu anda online olarak satışa açılmış durumda. Sunny, 2021 yılını 50 bin adetle tamamlamayı hedefliyor.

Yıldırım, büyük telefon markalarının Türkiye’deki üretim projeleriyle ilgili olarak da konuştu. “Öte yandan, Türkiye’nin en büyük 3 tüketici elektroniği üreticisinden biriyiz. Çok büyük firmalarla global iş birliklerimiz var. Bu iş birliklerini genişletme çalışmaları içerisinde çeşitli çalışmalarımız oldu ve akıllı telefonlar da dahil olmak üzere üretime başladık.”

Sunny, SeeTalk’ın fiyatıyla ilgili olarak ise net bir bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER