Eğlence

Netflix’ten Stranger Things’in yeni sezonu için dikkat çekici karar

stranger things 4. sezon

Stranger Things, 4. sezon bölümleriyle bu yıl Netflix abonelerinin karşısına çıkacak. Ancak bu yeni sezonun izleyicilerle buluşması geçtiğimiz sezonlara kıyasla biraz daha farklı olacak.

Şimdiye kadarki Stranger Things sezonlarında sekiz veya dokuz bölüm bulunuyordu. Ancak dizinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer, dördüncü sezonun Eleven ve arkadaşlarının hikayesinin bitişini yaklaştırması nedeniyle daha farklı olduğunu belirtiyor.

Duffer Kardeşler’in imzasıyla Netflix’in internet sitesinde yayınlanan açık mektupta dizinin yeni sezonuna dair detaylar paylaşıldı. Dördüncü sezonu “sonun başlangıcı” olarak tanımlayan ikili, beşinci sezonla birlikte dizinin final yapacağını belirtti.

Duffer Kardeşler’in mektubunda şu ifadeler yer alıyor: “Bundan yedi yıl önce Stranger Things’in tüm hikaye çatısını planlamıştık. O dönemde hikayenin beş sezon sürmesini öngörmüştük. Dört sezonda anlatılamayacak kadar büyük olduğu kanıtlandı. Bunu yakında sizler de göreceksiniz. Finalimize doğru tam gaz ilerliyoruz.”

Yeni sezonun yayın süresinin uzunluğu nedeniyle Duffer Kardeşler ve Netflix, dokuz bölümü iki parçaya ayrılmış şekilde yayınlayacak. Bu da dördüncü sezonun toplam süre bakımından diğer tüm Stranger Things sezonlarından daha uzun olacağı anlamına geliyor.

Duffer Kardeşler, yeni sezonu iki parçada yayınlama konusunu şu sözlerle değerlendirdi: “800 sayfadan uzun dokuz bölüm senaryosu, neredeyse iki yıl devam eden çekimler, binlerce görsel efekt çekimi ve diğer sezonların neredeyse iki katı uzunluğundaki yayın süresiyle Stranger Things 4 şimdiye kadarki en zorlu, ancak aynı zamanda en değerli sezon oldu.”

Netflix dizinin dördüncü sezonuyla ilgili pek fazla detay paylaşmış değil. Şirket sadece bölüm isimlerini duyurmak ve birkaç afiş paylaşmakla yetindi. Netflix beşinci sezon hakkında neredeyse hiç konuşmazken; Duffer Kardeşler Eleven’ın hikayesinin bitecek olmasının geniş kapsamlı Stranger Things markası için final anlamına gelmediğinin işaretini verdi.

Duffer Kardeşler, mektuplarını şu ifadelerle tamamladı: “Stranger Things dünyasında daha anlatacak çok sayıda heyecan verici hikaye var. Yeni gizemler, yeni maceralar ve beklenmeyen yeni kahramanlar var. Ancak ilk olarak Eleven isimli güçlü kızın ve cesur arkadaşlarının hikayesini tamamlarken bize eşlik etmenizi bekliyoruz.”

Stranger Things 4. sezon bölümlerinin ilk kısmı 27 Mayıs, ikinci kısmı ise 1 Temmuz’da yayınlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER