Teknoloji

Steve Wozniak Apple-FBI gerilimi hakkında konuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

steve wozniak

Reddit’te “Ask Me Anything” adıyla düzenlenen soru-cevap seansına katılan Apple kurucusu Steve Wozniak, Apple ve FBI arasında yaşanan gerginliğe ilişkin görüşlerini de bir kez daha dile getirdi. Wozniak, San Bernardino saldırısı zanlılarından birinin iPhone’unundaki güvenliğin aşılması talebiyle başlayan süreçte kurucusu olduğu şirketin ve “kişisel özgürlüklerin” yanında olduğunu ifade etti.

Wozniak, olaya dair detayların tamamına hakim olmadığının altını çizerken, Apple’ın daha az güvenli bir kod kullanmaya zorlanmasının tüm kullanıcıların aleyhine olabileceğini belirtti. Apple kurucusu, kötü niyetli kişilerin Apple’ın daha az güvenli kodunu aşmanın yolunu bulmak için çalışacağının ve bunda başarılı olabileceğinin altını çizdi.

Apple kurucusu, Cupertino merkezli şirket ve FBI arasındaki gerginliğe ilişkin görüşlerini daha önce Conan O’Brien’in programında da dile getirmiş ve virüs olarak kullanılabilecek kodlar yazdığını söylemişti. Reddit üzerinde yaptığı açıklamada da bu itirafı tekrarlayan Wozniak, daha sonrasında kaynak kodlarının en ufak parçalarına kadar bu yazılımla ilgili şeyleri yok ettiğini belirtti. Bunun kendisini rahatlattığını belirten Wozniak, bu tarz şeylerin tehlikeli olduğunu ve Apple ürünlerine belli kaynakların erişimine dair yazılacak bir kodun da benzer yapıda olacağını ifade etti.

Apple ile FBI ve ABD Adalet Bakanlığı arasındaki gerilim, bir süredir teknoloji dünyasının ilginç gündem maddeleri arasında başı çekiyor. Taraflar 22 Martta mahkeme önünde karşı karşıya gelerek kozlarını paylaşacak. Apple’ın mahkemeden bir gün önce düzenlenecek iPhone SE etkinliğinde konuya ilişkin bir yorum getirip getirmeyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER