Eğlence

Steve Jobs’un büyüdüğü evin garajı biyografik film için hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

steve-jobs-ev-180115

Steve Jobs’un Kaliforniya’nın Los Altos şehrinde çocukluğunu geçirdiği ev geçtiğimiz yıl tarihi eser ilan edilmişti. CNET’te yer alan habere göre, senaryosunu Aaron Sorkin’in kaleme aldığı biyografik Steve Jobs filminin prodüksiyonunu yürüten ekip, evin garajını çekimlere uygun hâle getirmek için hazırlıklara başladı.

Apple hikayesinin başlangıcında önemli bir yere sahip olan ev ve garajdan başrolünü Ashton Kutcher’ın üstlendiği jOBS filminde kısaca bahsedilmişti. Aaron Sorkin’in Walter Isaacson imzalı Steve Jobs biyografisinden hareketle senaryosunu yazdığı yeni filmde ise Apple’ın doğum yeri olan garajı sıklıkla görmek mümkün olacak. Film için garaja şimdiden bir Bob Dylan posterinin asıldığı ve Braun kahve makinesinin yerleştirildiği belirtiliyor.

Filmin çekimlerine bu ay içinde ABD’nin Kaliforniya eyaletinde başlanacak. Variety’de yer alan habere göre, prodüksiyon ekibi filmde 1980 ve 1990’lı yılların mühendislerini, stajyerlerini, gazetecilerini ve kahve dükkanı sahiplerini canlandıracak figüranlar arıyor.

Filmin yapımcılığını ilk etapta Sony üstlense de, daha sonrasında haklar Universal’a devredilmişti. Danny Boyle’un yöneteceği filmde Steve Jobs’u Michael Fassbender canlandıracak. Yönetmen Aaron Sorkin daha önce yaptığı açıklamada filmin ilk Mac, NeXT cube ve iPod lansmanlarının üstüne odaklanacağını belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER