Teknoloji

Steve Ballmer’dan Surface’in fiyatı ve Microsoft’un geleceğiyle ilgili açıklamalar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft CEO’su Steve Ballmer bu yıl içinde çeşitli zamanlarda Windows 8 hakkında demeçler vermiş, hatta bir keresinde onu Microsoft Windows’un yeniden doğuşu olarak nitelendirmişti. Microsoft’un açık sözlü tepe yöneticisi yakında çıkacak Surface tablet ve gelecekte cihazlar ve servisler şirketi olarak yapılanma ile ilgili olarak The Seattle Times yayın organına verdiği röportajda birtakım sözler sarfetti. Ballmer, Microsoft’un Surface sayesinde özellikler açısından oldukça rekabetçi bir cihaza sahip olduğuna inanan Ballmer, 300 ile 700-800 arasında bir fiyatlandırmanın uygulanabileceğini kaydetti.

Ballmer’ın bu açıklaması Microsoft’un Surface düşük bir fiyattan satmayacağı anlamına gelmiyor, ancak şirketin bu tablet girişiminden biraz kâr elde etmeyi planladığı anlaşılıyor. Bu arada Microsoft’un Surface tabletiyle PC donanımlarına yaptığı sürpriz hamle şirketin geleceğiyle ilgili birçok soru işaretini beraberinde getirmiş, şirketin devamında da ürettiği yazılımları çalıştıracak donanımları geliştirip geliştirmeyeceği merak konusu olmuştu. Ballmer, The Seattle Times röportajında geleceğin biraz farklı olabileceğine dikkat çekti. Geleceğe bakıldığında esas işlerinin yazılım olacağını, ancak muhtemelen insanların kendilerini bir cihazlar ve servisler şirketi olarak düşünebileceğini işaret etti. Microsoft’un önümüzdeki 10 yıl içinde cihaz odaklı bir şirket hâline gelebileceğine yönelik öngörü bir hayli önemli. Redmond şirketi şimdiye kadar yazılımlarını çalıştıran donanımların üretimi konusunda iş ortaklarına ve OEM’lere fazlasıyla bağlı kalmıştı, ancak Ballmer söylediklerinin Microsoft’un her cihazı üretmek zorunda olacağı anlamına gelmediği, insanların böyle bir sonuca varmaması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

Ballmer’ın geçmişte dile getirdiği Microsoft’un Apple’a boş bir alan bırakmaması gerektiğine dair düşünceleri gelecekteki stratejinin önemli unsurlarından birini oluşturacak gibi görünüyor. 26 Ekimde Microsoft Surface ile birlikte yayınlanacak Windows 8 ve ekim sonu veya kasım başı gibi çıkacak Windows Phone 8 ile birlikte Microsoft’un yeni cihazları ve yazılımları müşterilere pazarlama konusundaki büyük mücadelesi de başlayacak. Bu mücadele sırasında gösterilecek performans belki de şirketin önümüzdeki 10 yıl için belirlediği stratejinin ne kadar uygulanabilir olduğunda önemli bir gösterge sayılacak. Anlayacağınız gelecekte Microsoft’u bir cihaz ve servis üreticisi olarak anmamız Windows 8 ve Windows Phone 8 ürünlerinin göstereceği performansla yakından ilişkili olacak.

İlgili >> The Seattle Times

İLGİLİ HABERLER