EğlenceTeknoloji

Steam Playtest ile oyunları denemek kolaylaşacak

steam playtest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Steam, uzun süredir PC oyuncuları arasındaki en popüler dijital oyun mağazalarından biri. Ancak bu platform üzerinde test gruplarının yönetiminin genellikle demolar ve anahtar dağıtımı üzerinden yapılması, oyuncuları kötü niyetli aktörlerin suistimaline açık hâle getiriyor. Ancak Valve, Steam Playtest isimli sistemiyle bunu değiştirmeye hazırlanıyor.

Playtest’te geliştiricilere oyunun Steam sayfası üzerinden demo davetiyesi gönderme ve erişimi kontrol etme imkanı sunuluyor. Böylelikle geliştiriciler test sürecinde oyuna gösterilen ilgiyi daha kolay takip edebilecek ve süreci daha kolay şekilde sonlandırabilecek.

Valve, Steam Playtest’in Early Access’in yerini almayacağını ve iki sürecin bir arada yürütülebileceğini belirtti. Ancak Early Access’in aksine, Steam Playtest’ten bedava yararlanmak mümkün olacak. Playtest’teki oyunlar için değerlendirme, başarı kaydı gibi özellikler sunulmayacak.

Playtest araçlarının beta testlerinin devam ettiğini de belirtmek gerekiyor. SteamDB takipçilerine göre, testler temmuz ayında başlamıştı. Pavel Djundik ise Playtest kodunun geçmişinin 2015’e kadar uzandığına dikkat çekiyor. Epic Games Store’un çıkışının Valve’ı bu konuda daha hızlı hareket etmeye yönelttiği söylenebilir.

Steam Playtest için geliştiriciler bir ücret ödemeden kayıt yaptırabiliyor. Oyuncular ise Playtest’in nasıl işlediğini Total War: Elysium ile görebiliyor.

İLGİLİ HABERLER