Eğlence

Apple Valve’ın Steam Link uygulamasına vize vermedi

steam oyun festivali

steam link iosValve, PC ve Mac üzerinden mobil cihazlara oyun aktarımı yapabilen Steam Link uygulamasını bir süre önce duyurmuştu. Uygulama bundan kısa süre önce Android’de kullanıcılarla buluşmuştu. Valve, Steam Link iOS uygulamasının ise kısa bir süre içinde yayınlanacağını belirtmişti.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymamış gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirket uygulamayı ilk etapta onaylasa da, son kararı Steam Link’i App Store’a kabul etmemek oldu. Valve bünyesinden bir ekip Steam Link’in neden onaylanması gerektiğini Apple’a anlatmaya çalışsa da, bu çaba bir işe yaramadı.

Valve tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Apple, 7 Mayıs tarihinde Steam Link uygulamasının çıkışını onayladı. Bu onay üzerine 9 Mayıs tarihinde biz de uygulamayı yayınlayacağımızı açıkladık. Ancak ertesi gün Apple, orijinal değerlendirme ekibi tarafından fark edilmeyen ve şirketin uygulama talimatlarına aykırı olduğu belirtilen çıkar çatışmaları nedeniyle iznin iptal edildiğini bildirdi. Steam Link’in LAN tabanlı bir uzak masaüstü uygulaması olduğunu ve App Store’da çok sayıda muadilinin bulunduğunu belirterek karara itiraz ettik. Ancak bu itiraz reddedildi ve Steam Link iOS uygulamasının çıkışı engellendi. Ekibimiz hem proje hem de onay süreci için çok fazla emek sarfetti. Umarız Apple ileride bu kararını gözden geçirir.”

Steam Link iOS uygulamasının geri çevrilmesi Valve dışında uygulamayı merakla bekleyen kullanıcıları da hayal kırıklığına uğrattı. Apple’ın muadilleri olduğu hâlde Steam Link’e neden izin vermediği anlaşılmazken, şirketin bu karardan dönüp dönmeyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER