Eğlence

Steam Link Android uygulamasının beta sürümü yayınlandı

steam link android
Steam Link Android uygulamasının beta sürümü Google Play Store’da yerini aldı.

Steam Link Android uygulamasının beta sürümü Google Play Store’da yerini aldı. Uygulama bundan kısa bir süre önce duyurulmuştu.

Steam kütüphanesindeki oyunları akıllı telefonlarında oynamak için sabırsızlananların beklediği gün sonunda geldi. Steam Link uygulamasının beta sürümü Google Play Store’da yerini aldı. Steam Link uygulaması sayesinde Android telefon ve tablet sahipleri, bilgisayarlarındaki oyunları Android cihazları üzerinde oynayabilecek. Bunun için Android 5.0 veya üstü bir sürümü kullanmak gerekiyor. Uygulamanın hâlâ beta etiketini taşıması ise kullanıcı deneyiminde bazı küçük sorunlarla karşılaşılabileceği anlamına geliyor.

Uygulama kullanıcılara zaman ve mekandan bağımsız oyun oynama imkanı sağlamayacak. Steam Link’ten yararlanmak için telefonun PC’ye Ethernet veya 5 GHz kablosuz ağ üzerinden bağlanması gerekiyor. Kullanıcılar en azından evin içinde bilgisayar başından kalkarak oyun oynayabilecek.

Variety’ye konuşan Valve’ın kıdemli yazılım mühendisi Sam Lantinga, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Eğer güçlü bir kurulumunuz, kablolu bir ağınız ve çok iyi bir telefonunuz varsa oyunları 60 fps’de 4K çözünürlükle yansıtabilirsiniz. Eğer kurulumunuz uygun değilse uygulama oyunları 1080p çözünürlükle yansıtacak.”

Valve Steam Link Android uygulamasının Steam Controller’ı desteklemesi için bir Steam Beta istemcisi yayınladı. Böylelikle kullanıcıların telefonda oyun oynarken Steam’in kendi kumanda cihazını kullanması mümkün hâle geldi. Dileyen oyuncular Android işletim sistemli başka bir telefonu da kumanda olarak kullanabiliyor. Steam Link’in iOS sürümü ise hâlâ Apple tarafından değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER