Teknoloji

Steam Deck’i Windows 10’la çalıştırmak artık mümkün

steam deck windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Valve’ın taşınabilir oyun konsolu Steam Deck, vadedilen özelliklerin tümü hazır hâle gelmeden kullanıcılarla buluşmuştu. Bu özellikler de yavaş yavaş dağıtıma çıkmaya başladı. Söz konusu özelliklerin en dikkat çekicilerinden biri olan Steam Deck için Windows 10 desteği de kullanıma sunuluyor.

Taşınabilir konsolda Windows 10’un çalıştırılması ve oyunların oynanabilmesi için gerekli olan tüm önemli GPU, Wi-Fi ve Bluetooth sürücüleri Valve tarafından yayınlandı.

Steam Deck’e Windows yükleyebilmek için konsolun tamamen sıfırlanması gerekiyor. Konsolda aynı anda iki işletim sistemi çalıştırmak mümkün olmuyor. Valve konsola şu an için sadece Windows 10 yüklenebildiğinin altını çizdi.

Steam Deck’e Windows 10 yüklenmesi durumunda hoparlörlerin ve kulaklık jakının çalışmadığını belirtmek gerekiyor. Oyunların sesini duymak için hâlihazırda Bluetooth veya USB-C kulaklıktan başka bir seçenek bulunmuyor.

Steam Deck kullanıcılarına Windows 10 yüklemelerine yardımcı olacak talimatları Valve’ın hazırladığı yardım sayfasında bulmak mümkün.

İLGİLİ HABERLER