Teknoloji

Valve Steam Chat uygulamasıyla oyun sohbetini mobil cihazlara taşıyor

steam chat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Valve masaüstü uygulamasındaki sohbet özelliklerinin büyük kısmını mobil cihazlara taşıyan yeni uygulamasını yayınladı. Şirket, Steam‘in masaüstü uygulamasındaki sohbet aracını geçtiğimiz yıl Discord ile daha iyi rekabet edebilmek adına kapsamlı bir yenilemeden geçirmişti. Steam Chat adını taşıyan yeni mobil uygulama ise hem iOS hem de Android‘de kullanıcılarla buluştu.

Valve’ın yeni mobil uygulaması zengin sohbet özellikleri barındırıyor. Grup sohbetleri ve özelleştirilebilir bildirimler bu özellikler arasında göze çarpıyor. Eksiklikler arasında öne çıkan ise sesli sohbet desteği oluyor. Valve’dan verilen bilgiye göre, Steam Chat’in kısa sürede sesli sohbet desteğine kavuşması için çalışmalar devam ediyor.

Steam Chat, Valve’ın kısa süre zarfı içinde iOS’e getirdiği ikinci önemli uygulama olma özelliğini taşıyor. iOS cihaz sahiplerinin uzun süre boyunca beklediği Steam Link uygulaması, Apple tarafından neredeyse 1 yıl boyunca bekletildikten sonra geçtiğimiz hafta itibarıyla onaylanıp kullanıma sunulmuştu. Steam Link ile masaüstü bilgisayardaki Steam oyunlarını iPhone, iPad veya Apple TV’ye yansıtmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER