Teknoloji

Steam’de bildirimler, arayüz unsurları ve oyun içi arayüz yenileniyor

valve steam

Valve, Steam masaüstü uygulamasının tasarımında uzun süredir beklenen değişikliği sonunda yaptı. Şirket, uygulamanın beta kanalında test ettiği özelliklerin çoğunu içeren platform için bir güncelleme yayınladı. En yeni uygulama, güncellenmiş yazı tipleri ve menüler, revize edilmiş bir bildirim sistemi ve yeniden tasarlanmış bir oyun içi arayüz getiriyor. Bu değişikliklerin farklı platformlarda kullanıcılarla buluştuğunu da hatırlatmakta fayda var.

Masaüstü uygulamasına eklenen özelliklerden bazıları Steam Deck’te zaten mevcut durumda. Valve yenilenen oyun içi arayüzüne de özellikle vurgu yapıyor. Yeni bir arayüz ve daha işlevsel hâle gelen araç çubuğuna ek olarak, oyunculara PC’ler arasında senkronize olan yeni bir not aracı da sunuluyor. Yeni tasarımda ayrıca kullanıcıların oyun sırasında o not aracını (veya oyun içi arayüzdeki herhangi bir pencereyi) görünür tutmasına olanak tanıyan yeni bir “sabitleme” özelliği bulunuyor.

Valve ayrıca kullanıcıların bildirimlerini temizlemeye çalışıyor. Simgeye tıklandığında artık yalnızca en son ve ilgili bildirimler gösterilecek ve kullanıcılardan tam bir geçmiş görünümü görmek için tıklamaları istenecek. Kullanıcılar, güncellenmiş diyalog metni, yeni yazı tipleri ve ince ayar yapılmış renkler dahil olmak üzere istemcinin geri kalanında da küçük güncellemelerle karşılaşacak.

Valve Steam’in perde arkası değişiklikleriyle gurur duyuyor

Valve’ın en büyük gurur kaynağının ise perde arkasındaki değişiklikler olduğunu belirtmek gerekiyor. Yeni çerçeveye ek olarak şirket, Mac ve Linux kullanıcıları için donanım hızlandırmayı etkinleştirdiğini ve tüm platformlarda daha sorunsuz bir deneyim sunduğunu vurguluyor.

Yeni güncellemeyle birlikte Steam Big Picture modunun da fişi çekiliyor. Güncellemenin dağıtıma çıktığını bir kez daha hatırlatmakta da fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER