Teknoloji

Android kullanıcıları sonunda Stardew Valley’e kavuşuyor

stardew valley

Çiftçilik temalı RPG oyunu Stardew Valley, geçtiğimiz yılın ekim ayında iPhone ve iPad sahipleriyle buluşmuştu. Android kullanıcılarının oyuncularla buluşacağı tarih de sonunda belli oldu. Üç yaşını dolduran oyun, 14 Mart itibarıyla Google Play Store üzerinden indirilebilecek.

Bir tür çiftçilik simülasyonu olan Stardew Valley’de oyuncular kendilerine miras kalan bir çiftliği kullanılmış araçlar ve bir miktar parayla dönüştürmek için çalışıyor. İlk olarak PC’de oyuncularla buluşan oyun, daha sonra PlayStation 4 ve Xbox gibi konsollara da gelmiş ve son zamanların en büyük bağımsız oyunlarından birine dönüşmüştü. Nintendo Switch’te de büyük ilgi gören oyun, geçtiğimiz yıl itibarıyla multiplayer deneyimini de sunmaya başlamıştı. Ancak mobil sürümlerde henüz bu özelliğin desteklenmediğini belirtmekte fayda var.

Stardew Valley’nin Android versiyonuyla birlikte oyunculara bazı değişiklikler de sunuluyor. Dilediğin zaman kaydet, kıstırarak yakınlaştır gibi özelliklerin yanı sıra sanal joystik gibi kontrol seçenekleri söz konusu yenilikler arasında bulunuyor.

Stardew Valley Android versiyonunda daha gelişmiş bir dil desteği sunuyor. Daha önce desteklenen altı dilin yanına eklenen seçenekler arasında Türkçe de bulunuyor. Oyun için şimdiden Google Play Store üzerinde ön kayıt yapılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER