Eğlence

Squid Game: The Challenge için Netflix’ten ikinci sezon duyurusu geldi

squid game: the challenge

Netflix, dünyayı kasıp kavuran ve kapitalizmin acımasız eleştirisini konu alan distopik drama Squid Game‘in gerçeklik şov versiyonu Squid Game: The Challenge‘ı ikinci sezon için yenilediğini duyurdu. Gerçeklik şovun ikinci sezonu için heyecan dorukta ve yapımcılar şimdiden oyuncu seçmelerine başladılar.

Squid Game: The Challenge, orijinal diziden tanıdığımız birçok popüler senaryoyu gerçek hayatta yeniden canlandırıyor. Oyuncuların oyundan elendiğinde sahte silah atışlarıyla “ölümleri” gibi, dizideki dramatik unsurlar gerçeklik şovunda da kendini gösteriyor. Gerçek hayatta yaşanan bu versiyon, oyuncuları zorlu ve tehlikeli durumlarla karşı karşıya bıraktı. Birçok yarışmacı oyun sırasında yaralandıklarını ve tedariklerin o kadar kısıtlı olduğunu iddia etti ki, insanlar dudak balsamı olarak prezervatif kullanmak zorunda kaldılar.

Kurgusal karşılığında olduğu gibi, nakit ödül o kadar büyük ki insanlar ideal olmayan ve potansiyel olarak tehlikeli koşullara katlanmaya razı oldu. İlk sezonun galibi bu gece açıklanacak ve kazanan, 465 yarışmacı başına 10.000 dolar olmak üzere toplam 4.65 milyon dolarlık ödülü alacak. Bu, gerçeklik şov tarihindeki en büyük ödül. Ancak, tüm ödülü sadece bir kişi kazanacak, bu nedenle 464 yarışmacı hiçbir şey kazanamayacak. Bir kenara not olarak, Netflix’in piyasa değeri yaklaşık 200 milyar dolar civarında.

Yapımın etrafında dönen tartışmalara rağmen, açıkça görülüyor ki Squid Game: The Challenge çok büyük ve popüler bir gerçeklik şovu. Şov, setteki tehlikeli koşullar hakkında çok sayıda haberle desteklenmiş olması muhtemel olan, yayıncının en popüler on listesinde sürekli üst sıralarda yer alıyor.

Ayrıca, yayıncı “Squid Game evreninde” geçecek olan yaklaşmakta olan bir video oyunu hakkında daha fazla bilgi de paylaştı. Netflix, oyuncuların diziden tanıdıkları oyunlarda arkadaşlarıyla yarışabileceğini belirtiyor, bu da en azından çok oyunculu bir oyun olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER