EğlenceTeknoloji

Square Enix 2019: Final Fantasy ve Avengers tutkunlarını ilgilendiren duyurular

square enix e3 2019
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Square Enix, geçen yıl hayal kırıklığı yarattığı E3 şovunun ardından, bu yıl ziyaretçilerin karşısına çok daha fazlasıyla çıktı. Listenin en tepesinde uzun zamandır beklenen, biraz da gizemli iki adet oyun; Final Fantasy VII Remake ve Avengers vardı. Bu iki oyunun hem çıkış tarihleri belli oldu, hem de nasıl oyun deneyimi sunacaklarını gösteren fragmanları yayınlandı. Final Fantasy VIII biraz aşk ile tanışırken, oyunun müzikleri de müzik yayın platformlarında dinlemeye sunuldu. Aşağıda Square Enix E3 2019 basın konferansının önemli duyuruları ve haberleri yer alıyor:

Final Fantasy VII Remake fragmanı ve çıkış tarihi

Square Enix, Final Fantasy VII Remake adlı yeni oyununun mart ayında çıkacağını etkinlik öncesinde açıklamıştı. Etkinlikte ise oyunun fragmanı gösterilerek daha fazla bilgi verildi. Aksiyon odaklı mücadelenin nasıl işleyeceğini gördük. Bununla birlikte fanların tutkun oldukları Tifa ve Sephiroth ile tanıştık.


Final Fantasy Crystal Chronicles yeniden uyarlandı

Final Fantasy VII, heyecan duyulacak tek Final Fantasy oyunu değil. Square Enix, ilk olarak Nintendo Gamecube için yayınlanmış olan Crystal Chronicles‘ın yeniden uyarlanmış versiyonunu da gösterdi. Yenilenen görsel unsurlara ek olarak, bu oyun çevrimiçi çoklu oyuncu desteği de kazanıyor. Yeniden uyarlama aralarında PS4, Nintendo Switch, iOS ve Android’in de olduğu geniş yelpazeye yayılmış platformlara, kış aylarında gelecek.


Avengers’a gerçek anlamda ilk bakış

Crystal Dynamics ve Eidos Montreal’in yeni bir Avengers oyunu üzerinde çalıştığı biliniyordu. Ancak bunun duyurusunun yapılmasının üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen, oyunu bir türlü görememiştik. Neyse ki, bu durum E3 2019’da değişti. Gerçek oyun deneyimini gösteren yeni bir fragmanı gördük. Aynı zamanda kahramanların oluşturduğu kadro, yepyeni bir ortam görünümüyle birlikte karşımıza çıktı. Oyun mayıs ayında çıkış yapacak.


Final Fantasy müzikleri şimdi dijital müzik platformlarında

Square Enix, E3’ten birkaç gün önce Final Fantasy müziklerini Apple Music ve Spotify’da dinlemeye sunmuştu. Ancak bu yeni imkanla ilgili daha fazla bilgi paylaştı. İlgilenenler epey fazla miktarda Final Fantasy müziğini dinleyebilirler. Ancak şirket bunun sadece başlangıç olduğunu söylüyor.


Bulletstorm yapımcılarından yeni bir ortak aksiyon oyunu: Outriders

People Can Fly oyun stüdyosu, yeni oyunu hakkında bazı bilgiler paylaştı. Outriders adlı oyun en fazla üç oyuncuyla oynama imkanı sunuyor. Karanlık ve karamsar bir bilim kurgu evreninde geçen oyun, oyunculara istedikleri zaman katılıp ayrılma imkanı veriyor. Outriders‘ın gelecek yaz çıkması bekleniyor.


Final Fantasy VIII en sonunda hak ettiği karşılığı alıyor

Final Fantasy ailesinin üvey evlat muamelesi gören üyesi en sonunda E3 2019 etkinliğinde hak ettiği değeri gördü. Square Enix, genellikle ihmal edilen Final Fantasy VIII’in PS4, Switch, Xbox One ve Steam platformlarına bu yılın sonuna kadar geleceğini açıkladı.


Tokyo RPG Factory Oninaki ile aksiyona kayıyor

Tokyo RPG Factory oyun stüdyosu daha önce I Am Setsuna ve Lost Sphear gibi klasik tarzda JRPG’ler çıkarmıştı. Stüdyonun üçüncü oyunuyla işler biraz değişiyor. Oninaki aksiyon odaklı bir RPG. Bir sonraki dünyada kayıp ruhları aramakla görevli olan bir karakteri oynuyorsunuz. Oyun ağustos ayında Switch, PS4 ve Steam için çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER