Teknoloji

Spotify yeni araba modunu test ediyor

spotify premium android

Spotify yeni araba modunu küçük bir kullanıcı grubuyla test ediyor. Şirket, TechCrunch sitesine gönderdiği açıklamayla çalışmalarını doğruladı. Spotify’ın eski Araba Görünümü modu, geçtiğimiz yıl sessiz sedasız kullanımdan kaldırılmıştı. Şirketten o dönemden yapılan açıklamada, yeni inovasyonların yolunu açmak için bu kararın alındığı belirtildi.

Araba Modu adını taşıyacağı söylenen bu yeni modun temelinde sesle kontrol özelliklerinin bulunacağı konuşuluyor. Sesle kontrolün sürüş güvenliğini artırıp artırmadığı konusunda hâlâ net bir karar verilmiş değil. Ancak yeni modun daha temiz bir arayüze sahip olacağı ve dikkat dağıtıcı unsurların azaltılacağı söyleniyor.

Yeni Araba Modu’nu Spotify’ın Android uygulamasında gösteren ekran görüntüleri de ortaya çıktı. Bu ekran görüntüleri kullanıcıların sesli komutlarla sanatçı arayabileceğini, albümler arasında tarama yapabileceğini, bir şarkıyı durdurabileceğini veya oynatabileceğini ve beğenebileceğini gösteriyor.

Yeni Araba Modu, Araba Görünümü’nden çok daha sade bir tasarıma sahip. “Oynatıcı Görünümü” daha da basitleştirilirken, kütüphane sekmesi de yakın zamanda dinlenen albüm ve podcast’lere daha hızlı erişim imkanı sağlayacak.

Google ve Amazon gibi teknoloji şirketleri, otomobil üreticilerini yeni araçlarında daha fazla sesle kontrol özelliği sunmaları konusunda teşvik ediyor. Sesle kontrol özelliklerinin otonom arabalarda da önemli bir rol oynaması bekleniyor. Spotify da bu trende en baştan uyum sağlamaya çalışıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER