EğlenceManşetler

Spotify ücretsiz üyelik modelinin kapsamını daraltabilir

spotify telif
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify-logo-180615

Spotify’ın ücretsiz üyelik modelinde yakında daha kısıtlı bir müzik katalogu sunulabilir. Digital Music News’in haberine göre, şirket bazı içeriklerini sadece Premium abonelerine ulaştırmayı planlıyor. Spotify’ın mevcut yapısında Preimum aboneler, ücretsiz üyelerin dinlediği reklamlara maruz kalmıyor ve şarkıları diledikleri gibi dinleyebiliyor. Ancak her iki grubun eriştiği katalog arasında herhangi bir fark bulunmuyor.

Taylor Swift ve Prince gibi müzisyenlerin şarkılarını Spotify’dan çekmelerinde katalog erişiminde ücretsiz üyeler ve Premium aboneler arasında bir fark bulunmaması önemli bir rol oynamıştı.

Digital Music News’in haberinde bahsedilen yeni yaklaşım çerçevesinde bazı seçilmiş içeriklere ücretsiz üyeler sadece kısa bir süre için erişebilecek. Sınırsız erişim içinse Spotify Premium abonesi olmak gerekecek. Spotify’ın merakla beklenen albümler konusunda da benzer bir yaklaşım izleyebileceği ve ücretsiz üyelere belli sayıda şarkı sunarken, Premium abonelerine tüm albümü ulaştırabileceği belirtiliyor. Spotify’ın konuya ilişkin çalışmalarının halen devam ettiği belirtiliyor.

Peki Spotify neden böyle bir değişikliğe gidiyor? Digital Music News’in haberine göre, Spotify’ın üç büyük plak şirketi Sony, Universal ve Warner Music ile olan anlaşmaları ekim ayının başlamasıyla birlikte sona erecek. Spotify’ın lisans anlaşmalarını yenileme konusundaki görüşmelerinin devam ettiği ancak henüz imzaların atılmadığı belirtilirken, Spotify’ın 30 milyondan fazla şarkıyı katalogunda tutmak için plak şirketlerinin taleplerine karşılık vermesi gerektiği ifade ediliyor.

Söz konusu planın hayata geçmesi durumunda Spotify’ın 15 milyon seviyesinde olan Premium abone sayısını artırması muhtemel gözüküyor. Bir grup kullanıcının ise başka seçenekleri değerlendirmeye alacağını söylemek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER