Eğlence

Spotify’ın deneysel Stations uygulaması için yolun sonu geldi

spotify stations

Spotify, Stations (İstasyonlar) adını taşıyan deneysel uygulamasının fişini çekiyor. Şirketten yapılan açıklamada, uygulamanın 16 Mayıs’ta kapanacağı belirtildi. Pandora’dan alınan ilhamla hazırlanan Stations, kullanıcılara uygulama ve web sitesi üzerinden radyo formatında düzenlenmiş çalma listelerini dinleme imkanı sağlıyordu.

2018’de Avustralya’da yayınlanan Stations, 2019’da ABD’de kullanıcılarla buluşmuştu. Bu deneysel uygulamayı fazla ülkeye götürmemeyi tercih eden Spotify, kapatma kararını aldıktan sonra uygulamayı App Store ve Google Play Store’dan kaldırdı.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Genellikle daha iyi dinleme deneyimleri oluşturabilmek için testler yapıyoruz. Stations da bu testlerden biriydi. Bu özelliği sonlandırıyoruz. Ancak kullanıcılar favori istasyonlarını ana Spotify uygulamasına kolaylıkla transfer edebilecek ve benzer bir deneyimi burada sürdürebilecek.”

Kullanıcılar Stations ile oluşturdukları istasyonları, Spotify’ın ana uygulamasında Spotify Stations başlıklı bir klasörün altında bulabilecek.

Stations’ın yenilenmiş tasarımını sevenlerin Spotify’ın bu kararı nedeniyle üzüleceğini tahmin etmek zor değil. Ancak uygulamanın kapsama alanının darlığı, bu kitleyi de otomatik olarak küçültüyor. Spotify’ın ana uygulamasında da benzer şekilde işleyen sanatçı, şarkıcı ve albüm radyoları olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER