Eğlence

Spotify Premium Duo aboneliği çiftler için ideal

Spotify Premium Duo aboneliği çiftler için ideal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify çiftlerin premium abonelik masrafını bölüşmelerini kolaylaştıracak, aynı zamanda müzik zevklerini de birleştirecek bir abonelik seçeneğini sunuyor. Premium Duo olarak adlandırılan servisin Türkiye için aylık 23,99 TL’lik bir ücreti bulunuyor. Bunun karşılığında aynı yerde yaşayan iki kişi bir planı iki farklı hesapta kullanabiliyor.

Premium Duo ile Spotify düzenli olarak güncellenen Duo Mix adlı özel bir çalma listesi oluşturuyor. Bu listede iki kişinin de sevdiği şarkılar yer alıyor. Spotify hem sizin hem de partnerinizin neler sevdiğini biliyor, bu sayede her ikiniz için de çekici gelen müziklerden oluşan listeleri kolaylıkla oluşturabiliyor. Dinleyiciler dinlendirici veya hareketli çalma listeleri arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyor.

Mevcut kişisel Premium aboneleri istedikleri zaman Premium Duo’ya geçiş yapabiliyor. Bu durum dinleme geçmişlerini veya tercihlerini etkilemiyor. Aile planı Duo planından sadece 3 TL daha pahalı ve en fazla altı hesabı destekleyebiliyor. O plan özel bir Family Mix çalma listesiyle geliyor ve Duo Mix ile aynı işi görüyor. Sadece tüm ailenin tercihlerini hesaba katıyor. Spotify Premium aboneliğinin fiyatı ise 17,99 TL.

Açıkça görülüyor ki, Spotify herkes için hayatın her aşamasını düşünerek bir premium plan sunuyor. Öğrenci indirimleri, aile planı içinden erişilebilen çocuklar uygulaması ve şimdi de çiftler için ayrı bir abonelik imkanı. Kovid-19 pandemisi döneminde Spotify için yinelenen aboneliklerden elde edilen gelir önemli, çünkü reklamverenler bütçelerini kıstığı için reklam gelirleri azalıyor. Şirket en son kazanç raporunda reklam destekli gelirlerinin tahminlerinin gerisine düştüğünü belirtmişti. Sonuç olarak bu yıl için yaptığı kazanç tahminini de aşağıya çekmişti.

Ayrıca şirket, Premium’u daha çekici hâle getirmek için sadece abonelere özel bazı işlevler de sunuyor. Örneğin Premium kullanıcıları yakın alanındaki kişilerle DJ’lik görevlerini anında paylaşabiliyor ve çalma listelerinden parçaları gizleyebiliyor. Daha fazla plan ve özellikle Spotify, en sonunda herkesin bir Premium üyeye dönüşmesini umuyor.

İLGİLİ HABERLER