Teknoloji

Spotify masaüstü yazılımlarındaki hata diskleri olumsuz etkiliyor

spotify
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotifyEğer müzik dinlemek için Spotify’ın masaüstü uygulamasını kullanıyorsanız, belirli bir süre için web veya mobil uygulamalarına geçiş yapmanız yerinde bir tercih olabilir.

Ars Technica’nın haberine göre bazı üyeler, müzik dinleme servisinin Mac, Windows ve Linux bilgisayarlar üzerinde çalışan uygulamasının kullanıcıların sabit disk sürücülerine günde gigabaytlarca veri yazdığını, üstelik bunu yazılım bekleme modunda olduğunda ve yerelde herhangi bir şey depolanmadığı takdirde bile yaptığını söylüyor.

Bunun neden kaynaklandığı bilinmiyor, ancak şu an için en iyisi Spotify’ın masaüstü uygulamasını kullanmamak gibi görünüyor. Bu kadar çok verinin sabit diske yazılıyor olması donanımın yaşam döngüsüne olumsuz etkide bulunuyor. Bu nedenle önerilmiyor.

Herhangi bir hareket eden parçası olmayan SSD’lerin bile belirli sayıda okuma yazma döngüsü bulunuyor. Bu nedenle Spotify’ın diske gereksiz şekilde veri yazımında bulunması bu donanımların da performansının normale göre daha kısa sürede düşmesine neden olabilir.

Bu arada şirket Ars Technica’ya, bu sorunun 1.0.42 numaralı versiyonla birlikte çözüldüğünü söylüyor ki, bu versiyon da tüm kullanıcılara dağıtılmaya başlandı.

Şu sıralar teknik sorunlar müzik dinleme servisinin başını fazlaca ağrıtıyor. Geçtiğimiz ay içinde de, sitenin içinde zararlı yazılımlarca istila edilmiş reklamlar gösterdiğine dair haberler çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER