Eğlence

Spotify kullanıcıları favori podcast’lerini puanlayabilecek

spotify abone sayısı

Spotify, puanlama sistemiyle Apple Podcast’ler platformuna karşılık vermeye hazırlanıyor. Şirketten verilen bilgiye göre, yakında podcast’leri beş yıldız üzerinden notlandırmak mümkün olacak.

Bir programı en az 30 saniye dinleyen kullanıcılar, içeriğe not verebilecek. Verilen notların ortalaması podcast’in açılış sayfasında gösterilecek. Ancak bunun için en az 10 notun verilmesi gerekecek.

Spotify’dan yapılan açıklamada, verilen notların yeni bir podcast denemek isteyen kullanıcılara yardımcı olacağı belirtildi. Şirket, notların yeni dinleyici kazanma konusunda da programcılara destek sağlayacağının altını çizdi.

Spotify açıklamasında podcast yapımcılarının şovlarının puanlanması konusunda çağrıda  bulunmasının önemli olduğunu da vurguladı. Apple’ın podcast platformunda puanlama ve değerlendirme yazma mekanizması hâlâ önemli bir yer tutuyor. Pek çok kişi bu notlar ve değerlendirmeler için Apple Podcast’ler uygulamasını tercih ediyor. Dolayısıyla Spotify’ın da bu özelliğin duyurulmasını istemesi mantıklı görünüyor.

İLGİLİ HABERLER