Teknoloji

TikTok Live Studio çevrimiçi yayın uygulamasını test ediyor

avrupa komisyonu tiktok

TikTok, Live Studio adını taşıyan yeni bir masaüstü çevrimiçi yayın uygulamasını test ediyor. Live Studio ile kullanıcıların oyun deneyimlerini canlı yayınlayabilecek. Uygulamanın testlerinin hâlihazırda küçük bir grupla sürdüğü belirtilirken, Live Studio için hazırlanan web sayfası kısa bir süre yayında kaldıktan sonra kaldırıldı.

Live Studio yayınlandığı takdirde TikTok’un canlı yayın stratejisinde önemli bir değişimi temsil edecek. Mobil cihazlardan canlı yayına odaklanmak yerine masaüstünden oyun yayınına imkan sağlamak, TikTok’u Twitch, YouTube Gaming ve Facebook Gaming gibi platformlarla da rakip hâle getirecek.

TikTok Live Studio’ya ait ekran görüntülerini paylaşan Twitch yayıncısı Zach Bussey, platformun henüz oldukça basit bir seviyede olduğunu belirtti. Hem dikey hem de yatay modlardan yayın desteği sunan platform; oyunlardan, programlardan, mobil cihazlardan ve kameralardan görüntü alabilecek.

TikTok Live Studio testlerinin ne zaman daha fazla kullanıcıya açılacağı şu an için bilinmiyor. Ancak platformun TikTok’un canlı yayın kataloguna ciddi anlamda bir katkı sağlayacağı şimdiden söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER