Eğlence

Spotify favori sanatçıların konserlerini bulmayı kolaylaştırıyor

spotify konser

Spotify Konser Merkezi’ni daha fazla özellikle yeniliyor. Yeni dönemde kullanıcılar yaşadıkları yerdeki konserlerle ilgili daha detaylı bilgileri ve konser biletlerini bu merkez üzerinden bulabilecek. Merkezin adının da Canlı Etkinlikler Akışı olarak değiştirmek gerekiyor.

Spotify’ın iş ortakları arasında Ticketmaster, AXS, DICE, Eventbrite ve See Tickets gibi biletleme servisleri yer alıyor. COVID-19 kapanmaları sırasında Konser Merkezi ev veya stüdyo performanslarını bulmak, podcast kayıtlarına ve diğer çevrimiçi performanslara ulaşmak için kullanılmıştı. Spotify bu dönemde kullanıcı davranışlarını da mercek altına aldı.

Spotify’ın canlı etkinlik keşfinden sorumlu ürün müdürü Sam Sheridan, yaptıkları incelemeler sonucunda müzik severlerin müzisyenlerle Spotify’da etkileşime geçtikten sonra konser tarihlerini görmek için başka platformlara gitmekten hoşlanmadıkları sonucuna ulaştıklarını belirtti. Sheridan, Canlı Etkinlikler Akışı ile bu boşluğu kapatmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kullanıcıların Canlı Etkinlik Akışı’nı görmeleri için uygulama içinde “canlı etkinlikler” aramasını yapması yeterli olacak.

Spotify konser ve diğer canlı etkinliklerin keşfini kolaylaştırmak için yeni özellikler sunmaya devam edecek. Şirket böylelikle müzik dinleme ve konsere gitme deneyimlerini daha da yaklaştırmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER