Eğlence

Spotify iki kişinin ortak Premium hesabı açmasını test ediyor

spotify premium duo

Spotify, Premium Duo olarak adlandırılan, iki Premium aboneliğini indirimli olarak ayda 12.49 avro karşılığında sunan bir planı test ediyor. Söz konusu test İrlanda’da gerçekleştiriliyor. Bu abonelikle birlikte Duo Mix adı verilen bir çalma listesi de sunuluyor. Duo Mix, iki kullanıcının dinlenme alışkanlıklarına bağlı olarak otomatik çalma listeleri oluşturuyor.

Premium Spotify abonelikleri tek bir abone için 13,99 TL. Testin gerçekleştirildiği İrlanda’da ise bu fiyat aylık 9.99 avro. Premium Duo abonelikleri çiftler veya ev arkadaşları için fazlasıyla uygun bir plan gibi görünüyor. Aile aboneliğinde olduğu gibi, Premium Duo abonelerinin de aynı adreste yaşamaları gerekiyor. Ancak şimdi farklı olarak Spotify, Duo’nun aboneliği sırasında adres bilgisinin de sağlanmasını istiyor.

Spotify’ın mevcut Aile üyeliği en fazla altı kişinin aynı planı, ayda 20,99 TL karşılığında kullanmasına izin veriyor. Testin gerçekleştirildiğini bildiğimiz İrlanda’da ise bu aylık ücret 14.99 avro. Ne var ki, Spotify Aile aboneliği çevrimiçi müzik servisi için bir endişe kaynağı hâline geldi. Spotify, geçmişte Aile abonelerine e-posta iletileri göndererek ev adreslerini teyit etmelerini istemişti. Çünkü bu planı, aynı aileden olmasa bile aile gibi paylaşan aileler bulunuyor.

Spotify’ın Premium Duo aboneliğine kayıt olduğunuzda, Spotify’ın mevcut Haftalık Keşfet ve Günlük çalma listelerine benzer bir otomatik oluşturulmuş çalma listesine, yani Duo Mix’e erişiyorsunuz. Birlikte abone olduğunuz kişiyle ortak bir listeniz oluyor ve bu liste hesabın kurulumu sırasında otomatik olarak oluşturulup paylaşılıyor. Her ikiniz de müzik dinledikçe Spotify, sevdiğinizi düşündüğü parçalarla listeyi güncelliyor. Aynı zamanda listenin mobil uygulamada, farklı tempodaki şarkılar arasında geçişi sağlayan “Chill” ve “Upbeat”, yani “Yavaş” ve “Hızlı” seçenekleri de bulunuyor.

Eğer kendi oluşturduğunuz çalma listelerini tercih ediyorsanız, o hâlde plan içinde Paylaşılan Çalma Listeleri özelliği de bulunuyor. Bu da tüm çalma listelerinizi Duo eşinizle tek bir tıklatmayla paylaşmanıza izin veriyor.

Spotify şu anda Premium Duo testini İrlanda’nın yanı sıra Kolombiya, Şili, Danimarka ve Polonya olmak üzere, toplam beş farklı ülkede gerçekleştiriyor. Bu planın dünya çapına yayılıp yayılmayacağı konusunda bir doğrulama henüz gelmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER