Teknoloji

Spotify güvenlik açığının ardından Android kullanıcılarını uyardı

Spotify’da tespit edilen bir güvenlik açığı nedeniyle Android uygulama kullanıcılarına uyarı yapıldı. Bir korsanın servisle ilgili çeşitli verilere erişim sağlamasının ardından Android kullanıcılarına uygulamalarını en son versiyona güncellemeleri yönünde çağrı yapıldı.

spotify-logo-siyah

Her ne kadar yetkilendirilmemiş erişimden sadece bir kişi etkilenmiş ve elde edilen veriler arasında herhangi bir şifre, finansal veya ödeme bilgileri arasında bulunmuyor olsa da, Spotify bu ihlâle doğal olarak ciddi yaklaşıyor. Tüm Android kullanıcılarına önümüzdeki birkaç gün içinde güncelleme yapmaları için gerekli rehberlik yapılacak.

Bu arada Spotify, abonelerinin Android uygulamasını sadece Google Play, Amazon Appstore veya m.spotify.com kaynaklarından yükleyebileceklerini hatırlattı. Bunun dışındaki kaynaklardan APK dosyalarının yüklenmemesi gerektiği belirtildi.

Ne yazık ki, güncellenmiş yeni versiyon yüklendikten sonra, Android kullanıcılarının çevrim dışı dinleme için depoladıkları listeleri veya şarkıları tekrar indirmeleri gerekecek.

Spotify güvenlik sistemlerini güçlendirmek için gerekli adımları atmakta olduğunu da kaydetti.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER