Eğlence

Spotify “Discover Weekly” özelliğiyle her pazartesi kişiye özel çalma listeleri sunuyor

spotify-discover-weekly-200715

Apple Music’in sahneye çıkmasıyla birlikte karşısında güçlü bir rakip bulan Spotify, özellik setini genişleterek rekabette elini güçlendirmeye çalışıyor. Çevrim içi müzik servisi, bu çalışmaları doğrultusunda şimdi de “Discover Weekly” adını verdiği yeni özelliğini duyurdu. Spotify Discover Weekly, kullanıcıların dinleme alışkanlıklarından yola çıkarak kişiye özel bir şarkı seçkisi oluşturuyor.

Spotify’a giriş yapan kullanıcılar, bundan böyle Çalma Listeleri sekmesinin en üstünde Discover Weekly seçeneğini görecekler. Bu seçenek kullanıcılara sevdikleri şarkıları sunan bir koleksiyon olmayacak. Spotify Discover Weekly, benzer müzik zevkleri bulunan kişilerin dinleme alışkanlıklarını da hesaba katacak ve kullanıcılarının yeni yönler keşfetmesine yardımcı olmaya çalışacak.

Spotify Discover Weekly seçkisi her pazartesi güncellenecek. Listedeki şarkıların toplam uzunluğu 2 saati bulacak. Tıpkı diğer çalma listeleri gibi, Spotify Discover Weekly çalma listeleri de diğer insanlarla paylaşılabilecek.

Spotify, yeni özelliğini “Gelmiş geçmiş en iyi tavsiye sistemi” şeklinde niteliyor. Spotify Discover Weekly’nin henüz tüm kullanıcılara ulaşmamış olması, özelliğin dağıtımının kademeli biçimde gerçekleştirileceğini düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER