Eğlence

Spotify Blend deneyimini iki yeni özellikle geliştiriyor

spotify blend

Spotify kullanıcıların müzik aracılığıyla arkadaşları, aileleri ve hatta sanatçılarla bağlantı kurmaları için daha fazla seçenek sunan iki yeni özellikle Blend deneyimini geliştiriyor. Müzik aracılığıyla bağlanmanın zahmetsiz ve hızlı yollarından biri olan Blend, düzenli olarak yeni özelliklerle güncelleniyor. Spotify, bu özellikle kullanıcılara sadece “oynat” tuşuna basmak kadar kolay bir ortak dinleme deneyimi vadediyor.

Önceden, kullanıcılar tek seferde yalnızca bir arkadaşları veya aile üyelerinden biriyle Blend yapabiliyordu. Ancak yeni dönemde Blend’in sınırları genişleyecek. Artık birden fazla kişiyle veya ünlü sanatçılarla Blend listesi oluşturulabilecek.

Artık Spotify’da 10 kişiyle bir araya gelerek Blend listesi hazırlanabilecek. Bu ortak liste tüm kullanıcıların müzik zevklerini yansıtacak.

Buna ek olarak; aralarında BTSCharli XCXKacey MusgravesLauvMegan Thee StallionMimi WebbTai VerdesXamã gibi isimlerin de bulunduğu sanatçılarla da Blend listesi oluşturulabilecek. Kullanıcılar ayrıca söz konusu bu sanatçılarla zevklerinin ne kadar uyuştuğunu eşleşme puanları ile gösteren bir paylaşım kartına da sahip olacak. Bunlar kullanıcının dinleme tercihlerini sanatçıyla karşılaştırarak görmesine olanak tanıyacak ve Instagram, Facebook, Snapchat veya Twitter üzerinden paylaşılabilecek.

Spotify tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Blend sayesinde müziğin insanları bir araya getirmesinin kolaylaşacağı belirtildi. Şirket Blend’in kullanıcılara müzik aracılığıyla yeniden bağlanmanın ve onların paylaşım ile keşif anlarını artırmaya devam etmenin başka bir yolunu sunacağının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER