Eğlence

Spotify 500 milyon dolarlık yatırımla genişlemesini sürdürmeyi planlıyor

spotify-logo-beyaz-201014

Popüler çevrim içi müzik servisi Spotify’ın 500 milyon dolarlık yeni bir yatırım almanın arifesinde olduğu ve bu yeni yatırımla birlikte genişlemesini sürdürmeyi planladığı belirtildi. Yeni kaynak bulma döneminde halka arz planlarını bir süreliğine erteleyen Spotify’ın kendisine yatırımcı bulması adına Goldman Sachs’ı görevlendirdiği ve yatırım şirketinin de Spotify’a 7 milyar dolar değer biçtiği iddia edildi. Çevrim içi müzik servisi, 2013’ün kasım ayında Technology Crossover Ventures liderliğindeki bir fondan 250 milyon dolar yatırım almıştı.

Spotify kurucularından Daniel Ek’in yatırımcıların paralarının karşılığını almak isteyeceği yönündeki sözleri ve şirketin verdiği çeşitli iş ilanları Spotify’ın borsaya açılma konusunda ciddi hazırlık içinde olduğu şeklinde yorumlanmıştı. Ancak Apple ve Google gibi büyük oyuncuların çevrim içi müzik pazarındaki etkinliklerini artırma isteği, Spotify ve türevi şirketlerin kârlılığı artırma konusunu daha ön plana çıkardığını gösteriyor. Taylor Swift gibi şarkıcıların dijital müzik satışlarından elde ettikleri geliri sorgulaması da Spotify’ın önündeki bir diğer engel olarak göze çarpıyor.

Spotify’ın halihazırda dünya çapında 60 milyon kullanıcısı olsa da, bunların sadece 15 milyonu servis için para ödüyor. Şirketin Sony PlayStation ve Xperia telefonlara müzik taşımak için yaptığı son anlaşmanın kullanıcı tabanını biraz daha genişletmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER