EğlenceManşetler

Spotify kullanıcıları 2017’de en çok Ed Sheeran’ı dinledi

spotify podcast otomobil gorunumu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify 20172017’nin son ayına girilmesiyle birlikte şirket ve servislerin “yılın en iyileri” listeleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Söz konusu gruba çevrim içi müzik servisi Spotify da katıldı. Spotify 2017’nin en çok dinlenen şarkıcı ve şarkılarını açıkladı. Servis hem küresel bilgileri hem de Türkiye’ye ait verileri paylaştı.

Dünya genelinde Spotify kullanıcılarının 2017’de en çok dinlediği isim Ed Sheeran oldu. Aylık 45 milyon dinleme sayısına ulaşan Sheeran, servisin bugüne kadar en çok dinlenen sanatçısı olma unvanını da elinde bulunduruyor. Sheeran’ın Divide isimli albümü 3.1 milyar kez dinlenerek Spotify’da yılın albümü oldu. Albümün en popüler şarkısı “Shape of You” ise Spotify üzerinde 1.4 milyar dinleme sayısını aştı. Bu da şarkıyı Spotify’ın bugüne kadar en çok dinlenen şarkısı hâline getirdi.

Türkiye’de ise Spotify kullanıcılarının 2017’de en çok dinlediği isim, son albümü “Biraz Pop Biraz Sezen” ile geri dönen Sezen Aksu oldu. “Biraz Pop Biraz Sezen” Türkiye’de yılın en çok dinlenen albümü unvanının da sahibi oldu. Türkiye sıralamasında Sezen Aksu’yu Ed Sheeran, Sıla, Tarkan ve Sagopa Kajmer takip etti.

Ed Sheeran’ın Shape of You’su hem dünya genelinde hem de Türkiye’de Spotify kullanıcılarının en çok dinlediği şarkı oldu. Küresel sıralamada Shape of You’yu Despacito’nun iki farklı versiyonu takip etti. Türkiye’de ise en çok dinlenen şarkılar listesine Shape of You ve Despacito dışında Deeperise’ın Raf’ı ve Aleyna Tilki’nin Sen Olsan Bari isimli şarkısı girdi.

Spotify 2017’ye kişisel bakış atmayı da mümkün kılıyor

Spotify 2017’nin özetini spotify.com/2017 adresinde kullanıcılara sunuyor. Servisin kullanıcıları 2017wrapped.com adresinde ise kişisel 2017 özetlerini görebiliyor.

İLGİLİ HABERLER