Teknoloji

Speedtest’te VPN dönemi başlıyor

speedtest vpn

Speedtest, internet bağlantısının hızını ölçmek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu araçlar arasında bulunuyor. Hem masaüstünde hem de uygulamalarıyla hizmet veren platformun geliştiricisi Ookla, sunduğu imkânlara bir yenisini daha ekledi. Artık Speedtest’in iOS ve Android uygulamaları üzerinden VPN hizmeti de sağlanacak. Söz konusu hizmet, Speedtest VPN adıyla sunulacak.

Speedtest VPN’in çalışma şekli, iOS ve Android’de hizmet veren benzer uygulamalarla aynı. Kullanıcıların uygulama içinde bir butona dokunmasının ardından işletim sistemi kullanıcıları VPN’i cihazlarına eklemeleri konusunda yönlendirmeye başlıyor.

VPN’in devreye girmesinin ardından cihazdaki tüm web trafiği, Speedtest VPN’in sunucuları üzerinden yönlendiriliyor. Bu durum biraz hız düşürse de, kullanıcıların verilerini internet servis sağlayıcılarından saklamasını veya engellenmiş siteleri görmesini mümkün kılıyor.

Speedtest VPN kullanıcı verilerini saklamayacak

Hâlihazırda beta aşamasında olan servis, Speedtest’in mobil uygulamalarında ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak Oookla, servisin beta dönemini tamamlamasının ardından ücretli paketler sunmayı planlıyor. Ücretli paketlere abone olmayan kullanıcılara ise her ay 2 GB’lık ücretsiz erişim imkanı sağlanacak.

Ookla, Speedtest VPN’e dair önemli bir noktayı da şimdiden aydınlatıyor. Şirketten yapılan açıklamada, Speedtest VPN’de servisin kim tarafından ve hangi amaçla kullanılacağının kaydının tutulmayacağı belirtildi. Bu da platformun verilerine devletlerin ve üçüncü tarafların erişmesinin mümkün olmadığı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER