Teknoloji

Popüler e-posta uygulaması Spark yeni tasarım, özellikler ve Windows desteğiyle birlikte yenilendi

spark windows

Popüler bir e-posta uygulaması olan ve bizim de severek kullandığımız Spark; Mac, iOS ve Android platformlarında yepyeni bir tasarım ve yeni özellikler sunuyor. Üstelik uzun zamandır bir Spark Windows uygulaması bekleyenler de nihayet istediklerine kavuşuyor. Bu önemli gelişmelerin yanında Spark Premium adı altında, bazı gelişmiş özellikler abonelik modeliyle sunuluyor.

Öncelikli e-posta, Akıllı Gelen Kutusu ve Komut Merkezi gibi özelliklerle kullanıcıların gelen kutularına farklı bir yaklaşım getiren Spark, abonelik modeli kapsamında yeni özellikler ekliyor. Bununla birlikte uygulamayı daha önce ücretsiz olarak kullananlar ve premium işlevlere ihtiyaç duymayanlar, aynı şekilde kullanımlarını sürdürebilecekler.

Spark’ın yeni tasarımında kullanıcılar e-postalarını farklı kategorilerde gruplandırabiliyor. E-postaları arşivlemek yerine tamamlandı olarak işaretleyebilirsiniz. Ve hafta sonu okumak istediğiniz veya hemen harekete geçmenizi gerektirmeyen e-postaları, gelen kutunuzu boşaltmak için bir kenara ayırabilirsiniz. Gelen kutunuzu sürekli kontrol etmenizi önlemek için Spark, öncelikli e-postalarınızla doğrudan etkileşim kurabileceğiniz bir ana ekranı sunuyor.

“Spark, birkaç yeni özellikle birlikte bir e-posta uygulamasından daha fazlası haline geliyor. Bu, insanların işlerini nasıl organize etmeleri ve iletişim kurmaları gerektiğine dair yeni bir felsefedir. Spark ile amacımız, neyin önemli olduğuna odaklanmanıza ve gelen kutunuzun ötesine geçmenize yardımcı olmaktır.” diyor Readdle’ın kurucu ortağı Alex Tyagulsky.

Spark Premium altında kullanışlı özelliklerin bulunduğunu söylememiz gerekiyor. Bilinmeyen veya yeni gönderenlerden çok sayıda e-posta alırsanız, Spark’a yeni eklenen Gatekeeper işlevi bu tür tüm e-postaları tarıyor. Ardından, değerli zamanınızdan tasarruf etmek için istenmeyen gönderenleri engelleyebilirsiniz. Boyutu 25 MB’ın üzerinde olan ekleri doğrudan gönderebilme özelliği de başka bir Premium özelliğidir. Bu şekilde gönderilen iletilerde, alıcıya dosyayı güvenli bir şekilde indirmek için bir bağlantı yer alıyor.

Spark Windows desteği geldi

Spark’ı Mac, iOS veya Android cihazlarda kullananlar için Windows uygulaması her zaman arzu edilen bir şeydi. Yenilenen tasarım ve yeni özelliklerle birlikte Spark Windows desteği de en sonunda geldi. Artık, Spark’ın rahatlığını ve işlevlerini PC’lerinde kullanmak isteyenler de bu imkana sahip olacaklar.

Spark Premium abonelik modeli

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Spark yeni tasarım ve özelliklerle birlikte abonelik modeli de sunuyor. Uygulamayı ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak yeni özelliklerin birçoğu abonelik karşılığında sunuluyor. Bunların içinde Gatekeeper, e-posta dizilerinin sesini kapatmak ve Öncelikli E-Postalar bulunuyor. Bazı mevcut özellikler de paralı planın bir parçası hâline geliyor. Ancak daha önceden gelen bir Spark kullanıcısıysanız, bunları ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Spark’ın yeni aboneler için aylık ücreti 7.99 dolar, yıllık abonelik ise 59.99 dolar olarak belirlendi. Mevcut aboneler yıllık aboneliği yüzde 30 indirimle 41.99 dolara edinebiliyor. Bu arada Mac ve iOS kullanıcıları için Spark Premium aboneliklerinin TL cinsinden fiyatlarını da verelim. Aylık abonelik ücreti 184,99 TL verilirken, yıllık abonelik 1399,99 TL olarak belirlendi. Mevcut aboneler için de indirimli abonelik 999,99 TL olarak veriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER