Teknoloji

SpaceX’in uydu interneti planı FCC tarafından onaylandı

spacex
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spacex starlinkSpaceX 4 bin 425 adet uyduyla küresel bir internet ağı kurma planı için ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) beklediği onayı aldı. SpaceX Starlink adını verdiği 10 milyar dolarlık proje çerçevesinde 2019 ve 2024 arasında iki fazda, Dünya’nın 1150 ila 1325 kilometre üstünde dolaşacak ve 1 Gbps bağlantı sağlayacak uyduları uzaya gönderecek.

Planı onaylayan FCC; daha sonrasında OneWeb, Telesat ve Space Norway tarafından hazırlanan benzer planları onaylayacağının da işaretini verdi.

SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu karmaşık girişimde kat etmemiz gereken hâlâ çok uzun bir yol bulunuyor. Yine de, attığımız adım SpaceX’in dünyayı bağlayacak bir ağ kurma hedefi için büyük önem taşıyor. Özellikle internete bağlanma konusunda sıkıntı yaşayanlara bu yolla ulaşmayı hedefliyoruz.”

SpaceX Starlink projesinde ilerleyebilmek için hâlâ bir takım sorunları aşmak zorunda. Bu sorunların başında uzay hurdalarıyla mücadele etmek, radyo teleskoplarının parazitini engellemek ve ağlar arasındaki mesafeyi ayarlayabilmek geliyor. Her şeye rağmen, FCC onayının gelmesi Starlink’in hayata geçmesi adına büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER