Eğlence

SoundCloud Sony Music ile lisans anlaşması imzaladı

soundcloud instagram
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

soundcloud sony music

SoundCloud Sony Music ile lisans anlaşması imzalayarak bu yıl içinde hayata geçirmeyi planladığı abonelik servisi için üç büyük plak şirketiyle de uzlaşmış oldu. Anlaşma henüz taraflar tarafından resmi olarak duyurulmazken, anlaşma karşılığında Sony Music’in SoundCloud’dan hisse aldığı da belirtildi. Anlaşma sayesinde SoundCloud Beyoncé, The Weeknd, Future, Calvin Harris, Bruce Springsteen, Miguel, Foo Fighters ve Justin Timberlake gibi müzisyenlerin dahil olduğu Sony Music kataloguna erişim hakkı elde etti.

Çevrim içi müzik servisinin ücretli bir abonelik planı oluşturma konusunda hazırlıklar içinde olduğu bir süredir biliniyor. Şirkete yakın kaynaklar, SoundCloud’ın Apple Music ve Spotify’a rakip olabilecek çevrim içi müzik servisi kurmak için gerekli anlaşmaları yaptığını belirtti.

SoundCloud daha öncesinde Warner Music Group, Universal Music Group ve bağımsız plak şirketlerini bünyesinde toplayan Merlin ile lisans anlaşmasına varmıştı. SoundCloud için son kale niteliğinde olan Sony Music’in fethedilmesi ise biraz zor oldu. Şirket, ticari fayda fırsatlarının azlığını gerekçe göstererek geçtiğimiz yıl katalogunu SoundCloud’dan çekmişti.

Sony Music ile anlaşarak müzik endüstrisinin tamamının rızasını alan SoundCloud, şimdi de 175 milyon kullanıcısını ürkütmeden servisleri karşılığında para kazanmanın yollarını arayacak. Şirketin potansiyelini paraya çevirme konusunda kararlı olduğunu belirten kaynaklar, SoundCloud yöneticilerinin “Platformun geleceği için bu hamleleri yapıyoruz.” şeklinde konuştuğunu dile getirdi. SoundCloud’un aylık 10 dolar abonelik ücreti alması beklense de, daha orta halli bir hizmetin daha uygun bir aylık ücret karşılığında sunulması bekleniyor.

Anlaşma haberleri konusunda SoundCloud ve Sony Music cephelerinden şimdilik bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER