DosyaEğlence

SoundCloud ile herkes podcast yayını yapabilecek: Nasıl başlanacağını anlatıyoruz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

soundcloud-podcast-030515-1

Podcast yayını yapanlar bundan böyle SoundCloud’ın nimetlerinden yararlanabilecek. Popüler ses dağıtım platformlarından olan SoundCloud, en az dört yıldır podcast yayın özelliğini özel bir grupla test ediyordu. Teknoblog da SoundCloud’ın podcast özelliğinden test dönemi boyunca yararlanan yayıncılar arasında yer alıyor. Şirket en sonunda podcast yayın özelliğine erişimdeki kısıtlamaları kaldırdı ve bütün kullanıcılara bu özellikten yararlanma fırsatı tanıdı.

[quote_box_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teknoblog Podcast[/quote_box_center]

SoundCloud tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan yazıda beta sürecinin bittiği dile getirildi. SoundCloud’ın kolay öğrenilebilir, kullanılabilir bir ortam arayan podcast yayıncıları için mükemmel olduğu, en kararlı altyapıyla donatıldığı, kitleleri anlamaya ve büyütmeye yardımcı olacak en detaylı istatistikleri sağladığı belirtildi.

SoundCloud’ın podcast yayın işlevi biri ücretsiz, ikisi ücretli olmak üzere üç farklı üyelik tipi için kullanılabiliyor. Yazının devamında podcast yayınıyla ilgili bilgileri ve SoundCloud’ın servisiyle ilgili detayları bulabilirsiniz.

Podcast yayını nedir?

soundcloud-podcast-030515-2

Podcast yayınını bir radyo programı gibi düşünebilirsiniz. Dijital ses dosyası olan podcast yayınını internet üzerinden dinleyebilir, mobil cihazınıza veya bilgisayara indirebilirsiniz. Podcast yayını genellikle seri şeklinde bulunur, yeni bölümler RSS, iTunes gibi kanallar üzerinden abonelere ulaştırılır.

SoundCloud podcast yayını nasıl çalışıyor?

Eğer henüz bir SoundCloud hesabınız yoksa, SoundCloud’ın web sitesine gidip bir tane oluşturabilirsiniz.

Podcast yayınına başlamadan önce, mevcut bir ses kaydını yüklemeniz veya düzenlemeniz gerekiyor. Podcast’i yayınlamak istediğinizde, mevcut RSS beslemenizi kullanarak podcast yayınlarını favori podcast uygulamalarına ulaştırabilirsiniz. 

soundcloud-podcast-030515-3

SoundCloud içinde izinler (permissions) sekmesine gidin ve daha sonra “Include in RSS feed” (RSS beslemesinde yer ver) seçeneğini işaretleyin. SoundCloud’ın yayıncı kılavuzunda iTunes ve diğer podcast uygulamalarına yayın kaydının nasıl yapılacağına dair bilgiler de bulunuyor.

SoundCloud podcast yayınları sadece RSS dağıtımıyla sınırlı değil. Şirket, söylediğine göre, paylaşımı teşvik edecek şekilde tasarlanmış web sitelerine yerleştirilebilir oynatıcılarla geleceğin podcast yayıncılığını inşa ediyor. Ayrıca Twitter gibi sosyal ağlarla entegre şekilde çalışıyor, böylelikle podcast yayınlarını çeşitli siteler üzerinden arkadaşlarla paylaşmak mümkün oluyor.

soundcloud-podcast-030515-4

Ayrıca SoundCloud zamanlanmış yorumlar sunuyor, böylelikle podcast yayıncılığının tek taraflı bir deneyim olduğuna dair inanışı tersine çeviriyor.

SoundCloud’ın podcast yayıncılık sistemini kullanmanın maliyeti nedir?

SoundCloud’ın ücretsiz üyelik seçeneği kapsamında toplam üç saat uzunlukta ses yükleme hakkı tanınıyor. Eğer podcast yayınını uzun soluklu yapacaksanız, bu üç saatlik sürenin bir süre sonra tükendiğini göreceksiniz. Bu durumda da paralı modellerle devam etmeye ihtiyaç duyacaksınız.

soundcloud-podcast-030515-5

SoundCloud Pro aboneliği kapsamında aylık altı saatlik ses yükleme imkanı veriliyor. Bu seçeneğin aylık abonelik ücreti 4 avro, yıllık abonelik ücreti de 35 avro olarak belirlenmiş. Ayrıca Pro abonelerine ülke bazında istatistik bilgisi ve ses kaydı ya da çalma listelerini profil sayfasının tepesine sabitleme imkanı veriliyor.

Pro Unlimited paketinde ise sınırsız sürede ses yükleme imkanı sunuluyor. Ayrıca ses dosyalarının hangi platformlarda dinlediği bilgisine de erişmek mümkün oluyor.

Her bir planda podcast yayıncılık seçeneği sunuluyor. Daha fazla bilgi için SoundCloud podcast sayfasına veya SoundCloud abonelik tarifeleri sayfasına göz atabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER