Eğlence

SoundCloud Go en iyi özelliklerini yüzde 50 indirimli olarak sunacak

soundcloud goSoundCloud Go çevrim içi müzik servisinin çıkışının üzerinden henüz 1 yıl geçmiş değil. Ancak SoundCloud şimdiden servisin yapısında bazı değişikliklere gidiyor. Aylık 4.99 dolar karşılığında orta segment bir paket sunmaya başlayan şirket, bu pakette reklamları çıkaracak ve standart SoundCloud deneyiminin üzerine çevrim dışı erişim desteği ekleyecek. Aylık 10 dolar ödeyenler ise SoundCloud Go+ adını taşıyan daha kapsamlı bir paketten yararlanacak. Ancak bu pakette bir üst pakete kıyasla daha az şarkı bulunacak.

SoundCloud CEO’su Alex Ljung tarafından yapılan açıklamada, orta segment paketle şirkete daha fazla gelirin sağlanmasının hedeflendiği belirtildi. SoundCloud’ın son zamanlarda gelir kaynakları konusunda sıkıntı yaşadığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti.

Ljung, sundukları tekliflerin sayısını artırarak hem platformdaki dinleyicilerin deneyimini geliştirdiklerini hem de içerik sahiplerine daha fazla ödeme yapabilmek için yeni gelir kaynakları elde ettiklerini belirtti.

SoundCloud için son birkaç aydır işler pek de yolunda gitmiyordu. Spotify ile olan görüşmelerde anlaşmaya varılamamasının ardından COO’sunu ve finans direktörünü kaybeden şirket, nakit rezervinin tükenmesinden endişe ediyor. Yıl sonuna kadar idare edecek nakit parası olduğu söylenen SoundCloud, kaynak arayışlarını sürdürüyor.

SoundCloud Go yeni fiyatıyla “dönüştürme” sorununa çare olabilecek mi?

SoundCloud’un aylık aktif kullanıcı sayısı 175 milyonu bulsa da, şirket bu kullanıcıları para ödeyen abonelere dönüştürme konusunda sıkıntı yaşıyor. Go’nun yeni fiyatının bu yolda şirkete nasıl bir katkı sağlayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER