Teknoloji

Sony’nin S1 ve S2 tabletleri eylülde Avrupa’nın yolunu tutabilir

Sony’nin geçtiğimiz haftalarda tanıttığı S1 ve S2 adlı sıradışı tasarımlara sahip tabletlerini hatırlıyor olmalısınız. Sony’nin bu tabletinin ABD’de piyasaya çıkışıyla ilgili çeşitli ayrıntılar geçtiğimiz günlerde açığa çıkmıştı. S1’in dört farklı çeşidinin olacağı, S2’nin ise bu ülkede faaliyet gösteren AT&T tarafından satılacağı söylenmişti.

Atlas Okyanusu’nun öteki tarafında durum bu şekildeyken, bizim tarafta durumun nasıl olduğunu merak edenler için Avrupa’da tablonun şekillenmeye başladığını söyleyebiliriz. Engadget’a gösterilen özel bir nota göre Sony’nin adı açıklanmayan bir tableti ilk olarak İngiltere’de piyasaya çıkacak. Söz konusu notta tabletin ön siparişlerinin ağustos ayından itibaren alınacağı ve eylül sonunda da satışa çıkacağı belirtiliyor. Başlangıçta Sony Direct, İngiliz satıcı John Lewis ve adı henüz doğrulanmayan bir satıcının daha İngiltere’de bu tableti satacağı belirtildi. Diğer satıcılarının da gelecek yılın başından itibaren bu tableti müşterilerine sunma fırsatı bulacak.

Engadget’a gösterilen söz konusu notta S1’in mi, yoksa S2’nin mi işaret edildiği açık değil. Ancak Sony’nin bu tabletinin iPad ile rekabet edebilecek ve eşsiz tasarım özelliklerine sahip bir tablet olduğu belirtiliyor. Her iki Sony tabletinin de eşsiz tasarım özelliklerine sahip olduğu açık, ancak S1’in iPad ile olan benzerliği daha fazla. S1’in 9.4 inç, S2’nin ise iki adet, üst üste katlanabilir 5.5 inç’lik dokunmatik ekranı bulunuyor.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER