Teknoloji

Sony’nin 6 inç’lik 1080p ekranlı gözde telefonuna ait detaylar sızdı

5 inç veya üstü büyüklükte ekrana sahip olan cihazlara gösterilen ilgi daha fazla üreticinin bu segmente göz kırpmasına neden oluyor. Üstelik durumu abartıp sınırları daha fazla zorlayanları da görüyoruz. Örneğin Sony bu şirketlerden bir tanesi. Japon şirketin 2013 yılının başlarında beklenen gözde telefonu 6 inç’lik ekrana sahip bir dev olacak gibi görünüyor. Bunun yanı sıra 5 inç’lik Odin ve Yuga kod adlı telefonların da gelecek yıl piyasaya çıkması bekleniyor.

IT168 adlı bir Çince forumdaki kullanıcı bu üç telefona ait olduğunu iddia ettiği çeşitli teknik özellikleri paylaştı. Söylediklerine göre 6 inç’lik 1080p HD ekran barındıran cihaz “Xperia 6” adını taşıyacak. Ayrıca Xperia 6’nın arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü kameranın bulunacağı da belirtildi. 3 GB RAM, 32 GB dahili bellek, microSD kart yuvası, 3500 mAh’lik batarya gibi özelliklerin de bu cihazda bulunacağı kaydedildi. Ayrıca cihazın 4G LTE desteği barındıracağı da iddialar arasında yer aldı.

Bunun yanı sıra diğer bir akıllı telefonun da 5 inç’lik 1080p ekran, 16 megapiksel çözünürlüklü arka kamera, 3 GB RAM ve 3000 mAh’lik batarya taşıyacağı iddia edildi. Bu telefonun önümüzdeki ekim ayında duyurulacağı belirtilirken son olarak 4 inç’lik, 720p HD çözünürlüklü bir ekran taşıyan akıllı telefondan da bahsedildi. Bu telefonun 1.5 GB RAM, 12 megapiksel kamera, 16 GB dahili bellek, microSD kart yuvası ve 1800 mAh’lik batarya taşıyacağı ifade edildi.

Sızdırılan bilgiler oldukça ilgi çekici, yine de Sony’den resmi açıklama veya daha inandırıcı ipuçları görmeden bunlara şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

İlgili >> Android Community

İLGİLİ HABERLER