Manşetler

Sony’nin 10.1 inç Castor Android tableti Xperia Tablet Z2 adıyla bekleniyor

Sony’nin Castor kod adlı Android tabletiyle ilgili yeni sızıntılar gelecek hafta Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nden hemen önce ortaya çıktı. Yeni detaylar cihazın adını ve teknik özelliklerini içeriyor.

Sony-Xperia-Tablet-Z-inceleme-00011

10.1 inç tabletin 1920 x 1200 Triluminos ekran, 2.3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 3 GB RAM gibi başlıca özelliklerin bu tablette yer alacak @evleaks Twitter hesabının iddiaları arasında bulunuyor. 6.4 mm. kalınlığında, suya dayanıklı bir gövdeyle çıkacak olan bu tablette Android 4.4 KitKat’ın yüklü olarak geleceği de belirtiliyor.

Dieğr detaylar arasında 8 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera ve 6000 mAh kapasiteli batarya bulunuyor. 16 GB dahili hafızaya sahip olacak bu tabletin depolama alanı microSD kart sayesinde daha da artırılabilecek.

Ekran çözünürlüğü ve diğer birçok özellik geçen yıl çıkarılan Xperia Tablet Z’ninkiyle örtüşüyor. Bu yılın amiral gemisi tableti olacak Xperia Tablet Z2 ile birlikte işlemci tarafında önemli bir iyileştirme sağlanıyor, Snapdragon 800 sayesinde bu tabletin kullanıcıları üründen daha yüksek performans sağlayacak.

İlgili >> Twitter (@evleaks)

İLGİLİ HABERLER