Teknoloji

Sony’den akıllı telefon ve tabletler için USB flaş sürücü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony akıllı telefon ve tabletlere hitap eden USB flaş sürücüsü MACH QX-USB’yi ortaya çıkardı. Bulut depolama servislerinin giderek daha popüler hâle geldiği bir zamanda Sony, kullanıcıların cihazlar arasında veri transferi için hâlâ donanıma ihtiyaç duyduklarını düşünmüş olmalı ki, böyle bir cihaz geliştirmeyi düşündü.

sony-mobil-flas-surucu-121213İkisi bir arada flaş sürücünün bir ucunda USB, diğer ucunda da microUSB konnektörü bulunuyor. Bunun sayesinde akıllı telefon ve masaüstü bilgisayar arasında veri transferi bir kablo olmaksızın, rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor.

Öte yandan Sony bu cihazın akıllı telefon ve tabletler için ek veya geçici depolama alanı olarak kullanabileceğine de dikkat çekiyor. Özellikle büyük boyutlu film dosyalarını yüklemek için microSD kart kullanmak veya 3G bağlantısı üzerinden izleyip kotasını bitirmek istemeyenler için bu yöntem ideal gibi görünüyor.

Sony’nin akıllı telefon ve tabletlere özel flaş sürücüsünün 8 GB, 16 GB ve 32 GB kapasite seçenekleri bulunuyor. Android 4.0.3 ila 4.3 arası sürümle çalışan Android cihazlarını destekleyen bu ürün için Android 4.4 desteğinin de gelmesi planlanıyor. Google Play üzerinden indirilebilen bir dosya yönetici uygulaması sayesinde bu disk üzerindeki dosyaları kopyalamak, silmek, oynatmak veya düzenlemek de mümkün hâle geliyor.

Bu farklı depolama çözümü için biraz daha beklemek gerekiyor. Ocak 2014’te piyasada olması beklenen sürücülerin yurt dışı fiyatlarının 19.99, 29.99 ve 62.99 olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER