Manşetler

Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Premium ve Xperia Z5 Compact fiyat ve çıkış tarihi bilgileri netleşti

Xperia Z5 Premium
Xperia Z5 Premium

Sony’nin geçtiğimiz eylül ayında IFA 2015’te duyurusunu gerçekleştirdiği yeni amiral gemisi Android telefonları Xperia Z5, Xperia Z5 Premium ve Xperia Z5 Compact‘ın Türkiye çıkış tarihi ve fiyat bilgileri netleşti. Bugün vizyona girecek olan Spectre filminin ön gösterimiyle birlikte bu yeni Android telefonlarının Türkiye tanıtımı da gerçekleştirildi.

Sony Mobile, Xperia Z5 serisinin tüm modellerinde kamera özelliğini vurguluyor. 23 megapiksel kamera 0,03 saniye ultra hızlı otomatik odaklama ve 5 kat net görüntü yaklaştırma özelliklerine sahip. Xperia Z5, Z5 Premium ve Z5 Compact modellerinin üçünde de güç düğmesine entegre edilen parmak izi sensörü sayesinde, sezgisel tek bir hareketle güvenle açılıyor. Yeni entegre edilen parmak izi sensörü sahibini adeta tanıyor ve başkalarının cihazı kullanmasına imkan tanımıyor fakat basit ve tek bir hareketle kolayca kilidi açıyor. 

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium modellerinin üçü de Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, 3 GB RAM ve iki güne kadar çalışma imkanı sunan pil gibi özellikleri ortak olarak barındırıyor. Xperia Z5 Premium’da 5.5 inç, 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü, 806 ppi piksel yoğunluklu ekran bulunuyor. Böylelikle Xperia Z5 Premium ile çekilen 4K videoları 4K çözünürlükte izlemek mümkün oluyor.

Xperia Z5 Premium ve Xperia Z5 ailesinin tümünün 32GB dahili hafızaya ek olarak 4K video, film ve resimler için 200GB’a kadar harici microSD kart desteği sunduğu gibi özel Stamina moduyla da şarj sıkıntısını ortadan kaldırıyor. PS4 Uzaktan Oynatma özelliği de her üç modelde mevcut.

Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Compact

Xperia Z5 Premium için 2799 TL’lik peşin satış fiyatı belirlendi. Bu telefon aralık ayında satışa sunulacak. Xperia Z5 Premium’un krom, siyah ve altın renk seçenekleri bulunacak. Xperia Z5 ise 2499 TL’lik fiyat etiketiyle bu ay içinde satışta olacak. Xperia Z5’in de beyaz, grafit siyah, altın ve yeşil renk seçeneklerini göreceğiz. 1999 TL’lik peşin satış fiyatına sahip Xperia Z5 Compact da siyah, beyaz, kırmızı ve sarı renk seçenekleriyle ve kasım ayında satışta olacak.

Sony Mobile Ülke Müdürü Tarık Akad etkinlik sonrasında şöyle konuştu: “Sony çok geniş bir ekosisteme sahip, lider bir teknoloji devi. Bu ekosistem sayesinde her modelimizle kendimizi daha da geliştiriyoruz. Yeni amiral gemilerimiz Xperia Z5 ailesinde Sony Alfa kamera mühendisleri ile beraber çalışarak kamera modülümüzü yeniledik. Yine ekosistemimiz sayesinde Xperia Z5 Premium ile dünyanın ilk 4K ekranlı akıllı telefonunu Türkiye’ye getiriyoruz. Sony Mobile ailesi olarak, akıllı telefon sektöründe tüketicilerimize en iyi hizmeti, en ileri teknolojiyi ve akıllı telefondan beklediklerinin fazlasını sunmayı görev biliyor, kullanıcılarımıza eşsiz deneyimler yaşatmayı hedefliyoruz. Yeni ürünlerimizi tanıttığımız bu etkinliğimizde Spectre filminin de ön gösterimini gerçekleştirerek davetlilerimize unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçladık.”

İLGİLİ HABERLER