Teknoloji

Sony Xperia Z5+ sızıntıları parmak izi tarayıcısını ve potansiyel 4K ekranı işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-z5-plus-sizinti-140815

Eylül ayının başında Berlin’de gerçekleştirilecek olan IFA 2015’e doğru geri sayım devam ederken, Sony’nin yeni amiral gemisi telefonlarına ilişkin dedikoduların sayısı da artıyor. Şirketin daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da IFA’da yeni Xperia telefonlarını görücüye çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sony Xperia Z5+ adını taşıyacağı öne sürülen yeni telefona dair son sızıntıların kaynağı Çin. Ülkenin ünlü sosyal medya sitesi Weibo’da yayınlanan ve orijinal bir sunum slaytından alındığı düşünülen sızıntılarda S70+ kod adlı Xperia Z5+’ın ana hatlarını görmek mümkün oluyor.

Sony Xperia Z5’in daha büyük versiyonu niteliğini taşıyacak olan Xperia Z5+’ın çizgileri akıllara Xperia Z3+’ı getiriyor. Bu da OmniBalance tasarım dilinin tercih edilmiş olması ihtimalini artırıyor. Sızan görüntülerde Sony Xperia Z5+ altın rengi, siyah ve listeye yeni eklenen krom renk seçenekleriyle boy gösteriyor.

Sony Xperia Z5 ve Z5 Compact sızıntılarında görülen parmak izi tarayıcısı, düşük çözünürlüğe rağmen, Xperia Z5+ sızıntısında da fark ediliyor. Akıllı telefonda 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü bir ekran ve Qualcomm Snapdragon 810 işlemci de bulunması bekleniyor. Sony Xperia Z5+’ın Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact ile birlikte 2 Eylülde tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER